21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Norsk kvinne (20) gruppevoldtatt i Benidorm, to av de tiltalte innrømmer «…de hadde sex…»

Fem unge franskmenn ble pågrepet i Benidorm etter at en norsk kvinne anmeldte det hun sier var en gruppevoldtekt. Hun skal ha oppsøkt et legesenter i Alfaz del Pi og forklart hun ønsket å anmelde en voldtekt. Også hennes venninne har anmeldt samme guttegjengen for «beføling» og seksuelt misbruk.

De norske jentene skal ha blitt med guttegjengen til en leilighet i Benidorm hvor det hele skal ha skjedd. Helsepersonell har fortalt media at jenta ankom klinikken i Alfaz del Pi uten undertøy og kjolen bak frem. Hun skal ha opplyst at hun greide å rømme ut av leiligheten hvor voldtekten skal ha skjedd.

Jentene skal ha blitt kjent med guttegjengen via dating-applikasjonen Tinder og blitt enige om å møte dem i Benidorm. Guttene ble pågrepet timer etter anmeldelsen. Politiet brukte data fra Instagram for å spore dem opp i tillegg til et nært samarbeide med fransk politi, et samarbeide man har i gang spesifikt for å håndtere det store antallet franske turister som kommer til området.

Spansk presse har kalt guttegjengen for «La manada de Benidorm», ulveflokken fra Benidorm. En referansen til en voldtektssak hvor en gjeng menn i San Sebastian voldtok en ung kvinne og delte videoer av overgrepet seg i mellom i en Whatsapp-gruppe de selv hadde gitt navnet «La Manada» altså ulveflokken.

Saken om voldtekten av de norske jentene ble raskt gjort politisk. Presiden for Valencia-regionen Ximo Puig (PSOE) omtalte det som skjedde i Benidorm som et eksempel på «.. det maskuline hegemoniet som rettferdiggjør slik oppførsel..».

To av guttene innrømmer «de hadde sex»

Tre av de fem som ble pågrepet sitter i varetekt uten mulighet for kausjon. De to som er løslatt vil få dra tilbake til Frankrike uten tiltale.

To av de tiltalte sier de har hatt «seksuell omgang» med den norske jenta, men de sier det var frivillig og det skjedde «hver for seg» og ikke som del av noen «gruppe». Advokaten for en av de tiltalte sier til spansk presse «..dette var en date hvor det ble inntatt altfor mye alkohol..»

Flere norske unge jenter har blitt voldtatt etter besøk i Benidorm. Blant annet ble en norsk elev ved «Den norske skolen Costa Blanca» voldtatt på et toalett av en bartender få år tilbake.

Relaterte saker

- Advertisement -