Vil endelig bygge skole nummer to i Alfaz del Pi

Publisert

Medlemmene i skolerådet og i bystyret i Alfaz del Pi stemte alle for at man må jobbe mot byggingen av en videregående skole nummer to i kommunen. Siden 2007 har man formelt planlagt byggingen av en videregående skole i Albir hvor det fra før av er en barneskole.

Kommunen ville opprinnelig ikke lage ny skole – 200 elever på skole til langt på kveld

I Alfaz del Pi har rundt 200 elever måtte gå på skolen i skift i mangel på ny skole. Noen begynner skoledagen på ettermiddagen i det de andre elevene går hjem. Disse elevene er ikke ferdige med sin skoledag før på kvelden. Problemet kommunen nå sier man vil løse er ett direkte resultat av kommunens egne beslutninger og prioriteringer.

Kommunen sier fylkesadministrasjonflere år tilbake ga kommunen en tomt øremerket en ny skole, men rådhuset har til nå prioritert andre prosjekter da de ikke fikk penger til selve byggearbeidet.

Har hatt tomt til ny skole ny skole siden 2007

Alfas del Pi kommunen fikk en tomt i Albir øremerket ny skole. Den 12.000m2 store tomten kommunen fortsatt eier ligger like ved golfbanen i Albir. Den gangen var det PP som ledet rådhuset og da PSOE overtok ble prosjektet stoppet.

En ny skole har lenge vært planlagt i Albir. Kommunen fikk tomta av fylket mange år tilbake men PSOE skrinla prosjektet og sa de heller ville anlegge parkeringsplass fremfor å bygge skole her. Prosjektet ble startet under Partido Popular i kommunen før PSOE kom til makten.

I 2014 kunngjorde ordfører Vicente Arques at kommunen heller ville asfaltere tomta og gjøre den til en offentlig parkeringsplass for 200 biler. Fem år senere er alt uendret, det har ikke blitt noen parkeringsplass her og tomten er ikke asfaltert.

Ting går sakte i Alfaz del Pi

Byggeprosjekter i Alfaz del Pi kommune blir normalt svært forsinket. Ett av de siste prosjektene som kulle vært ferdig er gangbroen over N332 som er over ett år forsinket. rundkjøringen man åpnet i 2015 ble åpnet etter en forsinkelse på ti år.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter