Trosser domstolene med kjempeutbygging i Altea

Publisert

Bystyret gir nå sin endelig godkjenning til prosjektet, som skal lede til byggingen av rundt 1220 boliger i Altea. 168 av dem skal være subsidierte. Byråden for byplanlegging forsikrer at dommen fra en domstol i Alicante “ikke påvirker kontinuiteten”.

Annullerte rådhusets prosess

En domstol i Alicante har dømt rådhuset i Altea i saken samt utbyggeren Promociones y Finanzas SL og erklært omreguleringen (PAI) for annulert. Dette kommer i kjølvannet av et dusin grunneire gikk til sak mot rådhuset.

Prosjektet går videre uansett

Delplanen for Bellas Artes i Altea “kan gjennomføres uten hindringer”. Det var rådmannen for byplanlegging, José Orozco, kategorisk på mandag, og la til at “den aldri vil bli reversert, til tross for dommen fra Alicantes forvaltningsdomstol nummer 1 den 12. januar som erklærte det integrerte handlingsprogrammet (PAI) for sektoren RS-8 Bellas Artes for ugyldig, dømte rådhuset til å erklære det for ugyldig og fratok selskapet Promociones y Finanzas, SL statusen som utviklingsagent”.

Trenger godkjenning i Valencia

Orozco legger til at en annen av grunnene til at delplanen kan fortsette, “er at de nesten 300 000 kvadratmeterne er klassifisert som utbyggingsområder i den nye reguleringsplanen, som etter all sannsynlighet vil bli endelig godkjent av Generalitat Valenciana i sommer”.

Rådmannen for byplanlegging opplyste også at dommen i Alicante “ikke påvirker kontinuiteten i PAIs byutviklingsprosess”, og kunngjorde at prosessen fortsetter “etter at regjeringsteamet godkjente det endelige byutviklingsprosjektet for Bellas Artes-sektoren på regjeringsmøtet den 2. juni”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter