Storutbygging i Altea annulert av domstolen

Publisert

Like inntil Alteas populære gamleby vedtok rådhuset tilbake i 2003 omreguleringen av et 300.000m2 stort landområde. Formelt kaller man området “Sektor RS-8 Bellas Artes”. Nå har domstolen i Alicante dømt rådhuset i Altea og annulert hele omreguleringen.

Det dreier seg om området fra kulturhuset Palau Altea, Universitetet og bakover hvor det i dag er spredt bebyggelse og store gamle forlatte åkre og olivenlunder.

Godkjent 2009-2012

Rådhuset og en utbygger har sammen med de private eierne av eiendommene her arbeidet for å omregulere prosjektet. Det ble lagt frem en PAI (Plan de Accion integral) hvor man omorganiserte arelet for å ta hensyn til vei og annen infrastruktur. Hver eier finn sin “nye” del etter omorganiseringen og rådhuset i Altea godkjente disse nye detaljerte planene i 2009. I 2010 kom det nye krav til prosjektet fra sentrale myndigheter. Rådhuset endret i etterkant planene for å inkludere et dagsenter for eldre. Prosjektet fikk sin endelige godkjenning i 2012.

Krever prosjektet annulert

En domstol i Alicante har dømt rådhuset i Altea i saken samt utbyggeren Promociones y Finanzas SL og erklært omreguleringen (PAI) for annulert. Dette kommer i kjølvannet av et dusin grunneire gikk til sak mot rådhuset. De påpekte at planen ble godkjent i 2003 og at ettersom det har gått fem år uten at utbygger har gått videre må prosjektet anses som gått ut på dato og må kanselleres. Man pekte blant annet på at utbygger kun har brukt en relativt liten sum (7,99%) av det som var budsjettert.

Vanlig rot i Altea?

Prosjektet ble opprinnelig godkjent mens Partido Popular styrte Altea. Det er perioden under PSOE-koalisjonen at prosjektet til slutt har gått i stampe. Men PSOE modifiserte selv planen i 2022 så de kunne inkludere et dagsenter for eldre.

Dette er ikke første gangen store planlagte utbygginger i Altea ender i retten. Den planlagte utbyggingen av området rundt Algar-elven endte med at rådhuset måtte betale syv millioner Euro til utbyggeren Ballester etter at politikerne kansellerte og rotet til sin egen tillatelse. Det var spansk høyesterett som dømte mot Altea kommune. Alteas innbygere betaler fortsatt for politikernes tabber. Disse syv millioner Euro betales ned etter en avtale over 18 år. Første innbetaling ble gjort i 2015. Altea ble opprinnelig dømt til å betale utbygger 12 millioner Euro men fikk dommen redusert til 7 millioner Euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter