21.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Skogbrannen mellom Albir og Benidorm kan bety ny utbygging

Det advares mot ny bygging i naturområdet mellom Albir og Benidorm, Sierra Helada. Det er miljøvern-organisasjonen Ecologicstas en Accion som peker på at skogbrannen som tidlig denne sommeren brant med vesentlige områder furuskog og kratt kan brukes som en unnskyldning for å byggingen av en gondolheis. Både fauna på fjellet og hav-området rundt inngår i naturparken.

Prosjektet som først ble lagt frem i 2017 har ikke kommet noen veil på grunn av skogområdets vernede karakter. Men man har tidligere sett kontroversielle prosjekter få grønt lys når skogbrann har brent ned store arealer. Fornøyelsesparken Terra Natura ble bygget i et vernet skogområde nettopp etter at noen hadde tent på skogen her.

benidorm-albir.jpg
På toppen syd på Sierra Helada vil Puchades bygge restaurant og ett utsiktspunkt.

Det var i 2017 utbyggeren Antonio Puchades la frem planen om å bygge en gondolheis som fra Levante-stranden kan ta folk opp fjellet. Utbyggerens er godt kjent i området, det var hans far som bygget Benidorms tyrefekter-arena og byens gamle marked.

I fra odden på nordsiden av Levante-stranden vil «ski-heisen» begynne. Gondolen vil så ta folk over fjell og hav opp til toppen av syd-enden av Sierra Helada (Is-fjellet). På toppen av fjellet, som i hovedsak er vernet naturpark, vil utbyggeren bygge en restaurant og et stort utsiktspunkt hvor turister kan nyte utsikten over middelhavet, uten å måtte spasere opp.

Det er ikke første «luftige» idee man har kommet med knyttet til Sierra Helada. Mangeåring ordfører i Alfaz del Pi, Antonio Fuster, jobbet en del ord tilbake for å legge en cruise-kai til Sierra Helada så cruisebåter skulle kunne legge til ytterst i Alfaz del Pi.

Tillater utbygging i Sierra Helada

Relaterte saker

- Advertisement -