Skal restaurere Guadalest-festningen

Publisert

Festningen som ruver over Guadalest ble opprinnelig oppført en gang på 600-tallet under regionens islamske periode. Senere endte fortet opp i hendene på Orduña familien frem til det bare var ruiner og ble overtatt av Guadalest kommune.

Tårnet skal åpnes for publikum

497.000 Euro skal brukes på å sikre dagens konstruksjon og fortsette restaureringen av ruinene. Arbeidene vil ta to år fra man går i gang. Blant det man vil gjøre er å sette klokketårnet i bedre stand og åpne det for publikum.

I 1998 havnet festningen på listen over kulturminner for Valencia-regionen. Guadalest er blant Spanias mest besøkte steder.

Guadalest har også sitt eget museum for Miniatyrkunst og samt et populært folkemuseum som viser hvordan folk har levd i området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter