Sakte fremgang for Albirs nye rundkjøringer

Publisert

Elementene som endrer trafikken forbi det beryktede Albir-krysset har vært plassert ut i flere måneder. Selve-anleggsarbeidene har i stor grand latt vente på seg. Nå har man kommet i gang med å grave ut grøften som skal inneholde kabler og rør på deres vei forbi den ene av de to nye rundkjøringene. Rådhuset varsler om at man vil måtte stoppe trafikken i perioder under byggingen.

Om prosjektet blir ferdig så ordføreren kan åpne veien innen lokalvalget i mai er ikke klart ennå. Men at noe er på vei vil være godt synlig for alle trafikanter i området i perioden frem til valget.

Det er i hovedsak EU-midler som finansierer prosjektet som innebærer at man bygger to nye rundkjøringer i området. Prosjektet har vært etterlengtet over mange år. Veikrysset, som er dårlig planlagt, har ført til kronisk-kø og mange trafikk-ulykker. Denne fasen av prosjektet innebærer to rundkjøringer, samt en enkel sykkelbane som går til trikkestoppen. Det er satt av 1.357.833 Euro til prosjektet.

Hva med gangbroen?

Rådhuset i Alfaz del Pi har kommet med mange lovnader om forskjellige løsninger over årene. En stolt ordfører, Vicente Arques, kunne i Mai 2018 kunngjøre at man skulle lage en gangbroen over riksvei N332 nettopp på dette samme stedet.

FORSINKET: Mai 2018 sa ordfører Vicente Arques til pressen at arbeidene med den nye broen skulle være i gang innen utgangen av 2018.
FORSINKET: Mai 2018 sa ordfører Vicente Arques til pressen at arbeidene med den nye broen skulle være i gang innen utgangen av 2018.

Kunngjøringen kom etter tidligere lovnader om at man skulle begynne gangbroen i 2017. Det ble aldri noen gangbro, prosjektet ble stille feid under teppet. Nå i 2023 går man i gang med nye rundkjøringer på det samme stedet, i kort tid før lokalvalget som holdets i mai måned.

Den planlagte adkomstveien til Albir fra rundkjøringen man åpnet i 2015 skulle i følge rådhuset vært klart første halvdelen av 2019.

Vil ikke fikse veien mellom Altea og Albir

Veien mellom Altea og Albir, på kyst-siden, forblir enveis-kjørt. Her ramlet deler av veibanen ut i sjøen etter en storm nå flere år tilbake. Mangelen på godt kommunalt samarbeide mellom Altea og Alfaz del Pi gjør at gående og biler presses sammen i en veibane. Lange køer formes her i det trafikken organiseres via et midlertidig trafikk-lys. Kystområdet mellom de to kommunene har over mange år i stor grad vært oversett. Arealet tilhører i stor grad Altea mens publikum som bruker området i stor grad er bosatt i Albir som sogner til Alfaz del Pi-kommune.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter