Romerske bad i Villajoyosa blir til museum

0
1530

Det er nå 16 år siden man tilfeldigvis kom over ruinene av de romerske badene i «Allon» i nå tidens Villajoyosa. Planen var å bygge hotell her i det bygningsarbeiderne kom over ruinene i det man begynte å grave.

Nå vil rådhuset sette området i stand og gjøre det til et museum. Man har satt av 187.343,71 Euro tli formålet og prosessen med å hente inn anbud er åpen frem til 25. april.

Fire romerske byer

Med det fikk man endelig svaret på beliggenhet en til «Allon». En av fire «sentra» tilknyttet «municipium». Det er i en gresk kartbok fra det første århundre man kan se at det var fire byer i Alicante-provinsen. Blant dem Ilici (Elche), Lucentum (Alicante), Dianium (Denia) og altså Allon (Villajoyosa).

I 2019 besluttet man å grave over ruinene. Sand ble lagt over for å hindre videre forfall. Det man har funnet i Villajoyosa er restene av et offentlig bad.

Man har også funnet restene av en romersk villa i utkanten av Villajoyosa. Allon stekker seg helt til dagens Altea la Vella, hvor man også har funnet arkeologiske rester som underbygger denne teorien.