Oppdaget romersk villa i Villajoyosa

Publisert

Takket være frivillige er nok et stort og viktig arkeologisk funn fra romertiden gjort i Villajoyosa.

Takket være frivillige er nok et stort og viktig arkeologisk funn fra romertiden gjort i Villajoyosa.

Det var etter utgravinger under en arkeologisk arbeidsleir i regi av ungdomsinstituttet i Valencia at oppdagelsen av den romerske villaen ble gjort.

Villaen, i utkanten av den tidligere romerske byen Allon, ser ut til å ha hatt eget bad og varmtvannssystem.

Man hadde ingen forkunnskaper om den nye romerske villaen, som er beliggende ved rundkjøringen Valor langs riksveien N-332.

Funnet inkluderer en stor mengde fin keramikk, fliser og mørtel, noe som for utgraverne bekrefter at det er snakk om en hittil ukjent herskapelig forstadsvilla.

Dette er den syvende villaen som arkeologer har funnet i umiddelbar nærhet av den romerske byen. Arkeologene mistenker at denne nye villaen, i likhet med tidligere funn, også hadde eget bad med varmtvann.

Laboratoriet i Vilamuseu har nå bevist at det er snakk om et funn som stammer fra høy Romerriket (år 100 til 200 e. Kr.), og fra de første bosettingene i Villajoyosa (mellom det 13. og 14. århundre).

Dette er den siste oppdagelsen under arbeidsleiren, som tidligere denne sommeren også har gravd frem fire nye blokker som tilhørte det største romerske begravelsestårnet i Hispania. Tårnet heter Torre de Sant Josep, og stammer fra det cirka år 200 e.Kr. En av blokkene er et hjørnepilaster, som er av stor interesse for den planlagte restaurering av monumentet.

De 27 frivillige som deltok under utgravingsarbeidet kommer fra forskjellige regioner i Spania og Tyrkia, Frankrike og Russland. Under arbeidet avdekket arkeologene også en frukthage og et gårdshus fra senmiddelalderen på stedet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter