Opplev karneval i Benidorm

Publisert

Det er høye forventninger til årets feiring. Det er første gangen siden pandemien at man kan feire karneval uten restriksjoner i Benidorm.

Rundt 500 deltakere forventes å delta i Benidorm’s karnevals-parade denne lørdag. Over 60 grupper og et tredvetalls individer er allerede påmeldt for å konkurrere om premier på tilsammen 3.900 Euro. Det deles ut premier for beste kostyme for individer og kostymer. Man premierer beste, nest-beste og tredjemann.

Lørdag 18. februar

Hoved-opptoget går fra Calle Ruzafa like ved Crystal Park Hotel lørdag klokken 21.30. Man går nedover gaten og paraden ender på plassen foran rådhuset i Benidorm.

Barnas karnevalsopptog går formiddagen klokken 11.00. Det er nesten førti grupper påmeldt for barne-opptoget som ender opp foran rådhuset. Her blir det servert enkel lunch for barna og det blir oppvisninger og show for de minste.

Sardinens Begravelse

Den største "begravelsen" er i Murcia etter påske.
Den største “begravelsen” er i Murcia etter påske.

Tirsdag 21. februrar

Sardinens begravelse markerer slutten på karnevalet i Bendorm. Dette ritualet markerer starten på faste-perioden som leder frem til påske. Karneval kommer fra den latinske frasen «carnem leváre» som betyr å fjerne kjøtt med referanse til tradisjonen om at man ikke skal spise kjøtt i tiden før påske.

Det skal være en “sørgelig” prosesjon som begynner rundt klokken 21.30 på Plaza Mayor. Man paraderer gjennom gamlebyen før man ender opp på Poniente-stranden hvor sardinen skal begraves.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter