Opplev karneval i Benidorm

Det er høye forventninger til årets feiring. Det er første gangen siden pandemien at man kan feire karneval uten restriksjoner i Benidorm.

Rundt 500 deltakere forventes å delta i Benidorm’s karnevals-parade denne lørdag. Over 60 grupper og et tredvetalls individer er allerede påmeldt for å konkurrere om premier på tilsammen 3.900 Euro. Det deles ut premier for beste kostyme for individer og kostymer. Man premierer beste, nest-beste og tredjemann.

Lørdag 18. februar

Hoved-opptoget går fra Calle Ruzafa like ved Crystal Park Hotel lørdag klokken 21.30. Man går nedover gaten og paraden ender på plassen foran rådhuset i Benidorm.

Barnas karnevalsopptog går formiddagen klokken 11.00. Det er nesten førti grupper påmeldt for barne-opptoget som ender opp foran rådhuset. Her blir det servert enkel lunch for barna og det blir oppvisninger og show for de minste.

Sardinens Begravelse

Den største "begravelsen" er i Murcia etter påske.
Den største «begravelsen» er i Murcia etter påske.

Tirsdag 21. februrar

Sardinens begravelse markerer slutten på karnevalet i Bendorm. Dette ritualet markerer starten på faste-perioden som leder frem til påske. Karneval kommer fra den latinske frasen «carnem leváre» som betyr å fjerne kjøtt med referanse til tradisjonen om at man ikke skal spise kjøtt i tiden før påske.

Det skal være en «sørgelig» prosesjon som begynner rundt klokken 21.30 på Plaza Mayor. Man paraderer gjennom gamlebyen før man ender opp på Poniente-stranden hvor sardinen skal begraves.

Utvider stranden i Altea

I Altea vil byens nye strender bli enda bredere. Det er miljøvern-departementets kyst-avdeling, Costas, som står bak denne utvidelsen. De vil hente fyll-masse fra...

Sommer-temperaturer og skogbrann-fare

Poniente-vind driver temperaturen opp på Costa Blanca. Aemet, det spanske meteorologiske institutt, sier at temperaturene man nå ser på over 30 grader er unormalt...

Kirken i Spania skal betale skatt, litt…

Den innflytelsesrike katolske kirken i Spania har lenge vært unntatt fra å betale de fleste typer skatt. Nå har staten signert en avtale med...

Bli kjent med Alteas kapeller og små kirker

I Altea arrangerer man en konsert-serie, "Ruta de les Ermites", med det formål å gjøre byens mange kapeller mer kjent for publikum. Ut...