Fysioterapautene i Albir: – Glad for å være i gang igjen

Publisert

PUSTER UT – Gatelangs i Albir, Altea og Alfaz del Pi er det endelig igjen vanlig å høre folk snakke norsk til hverandre. Nordmenn har definitivt vendt tilbake til Costa Blanca. Det har tatt tid, nesten alle reiste hjem til Norge februar-mars 2020, i det Spania var på vei inn i «lockdown».

For de som er vant til travle dager var overgangen til hjemmesitting og “corona-lockdown” ekstra tøff. Den norske regjeringen “beordret” nordmenn hjem fra utlandet i det pandemien skjøt fart. Norsk-drevne bedrifter i Spania ble hardt rammet da kundene forsvant over natten.

SpaniaPosten har snakket med snakket med fysioterapeut og ostepat Carlos Digon Sørensen om denne utfordrende perioden fysioterapeuten i Albir har vært i gjennom.

Fysioterapeut og osteopat Carlos Digon Sørensen er en av et hundretall norske næringsdrivende i Spania som nå puster lettet ut.

CLINICA1 FYSIOTERAPIA & OSTEPATIA: Carlos Digon Sørensen fra Oslo tok utdannelse og praksis i Madrid. Klinikken i Albir er en av få i kommunen med lisens fra det regionale helsedepartementet for Valencia regionen, «Consellerie da Sanidad de la Comunidad Valenciana». Det betyr at klinikken er kontrollert og godkjent av det offentlige helsevesenet for å drive med fysioterapi, osteopati, podologi i tillegg til kosthold og ernæring m.m.

– Vi er nærmere et halvt dusin som er knyttet til klinikken her i Albir. Det er godt å se alle igjen har mer å gjøre.

Toppidrett + Ny dansk fysioterapaut og osteopat

I denne perioden hvor det har vært lite jobb har Sørensen benyttet tiden til å nye partnerskap. Blant dem er en avtale med fotballklubben Atletico Benidorm. Carlos er klubbens fysioterapeut. Dette betyr blant annet at han overser klubbens spillere med anke på skader, opptrening og koordinerer med sykehuset Hospital Levante hvor man tar MR bilder m.m.

Niels Balslev fra Danmark er nå også å finne blant fysioterapeutene i Albir. Sammen med Carlos vil han ta hånd om mange skandinaviske pasienter.

Tvunget til å stenge mars 2020

15. mars 2020 måtte Clinica 1 i Albir lukke dørene i det hele Spania gikk inn i «lockdown», for å bremse spredningen av Covid-19 i landet.

– Jeg hadde nesten fulle ordrebøker for både februar og mars måned. I februar måtte mange av mine norske kunder kansellere sine behandlinger da de valgte å returnere til Norge. Og når regjeringen i Spania stengte ned landet 15. mars ble det jo helt stopp.

Stor overgang

Sørenden har drevet som fysioterapeut og osteopat i en årrekke. Selve klinikken i Albir åpnet dørene i 2017.

– Det ble fort rimelig kjipt å bare gå hjemme. Jeg holdt på å gå på veggene. Etter hvert fikk jeg ordnet meg en autorisasjon så jeg kunne dra på jobb. Vi innenfor helsesektoren fikk den muligheten. Det var jo smått med kunder men jeg kom meg i det minste ut av døra og kunne ta hånd om administrative ting på kontoret i det minste. Jeg brukte en god del tid på å følge opp mine pasienter pr telefon, de fleste norske var jo tilbake i Norge.

– Det føltes som jul og nyttår igjen da vi endelig kunne åpne dørene igjen i mai måned. Det var riktignok smått med pasienter i denne perioden. Utpå sommeren 2020 begynte det å øke igjen da mine spanske kunder begynte å komme tilbake. Vi har i stor grad levd på spanske og russiske kunder. Clinica1 har et samarbeide med en russisk lege som sender pasienter fra den russiske kolonien til klinikken.

Selv om det var få kom det litt nordmenn hit sommeren 2020. Men det var ikke mange som valgte å trosse de norske reiserådene.

Ekte Norsk-Spansk

Carlos kan med en stor grad av selvsikkerhet kalle seg Norsk-Spansk.

Sørensen har vokst opp på Majorstuen og er ekte oslogutt. Faren er spansk og moren er norsk, og selv føler han seg begge deler.

– Jeg har barndommen min i Norge, men jobben min og hjemmet mitt ligger i Spania. Jeg føler meg både spansk og norsk, sa Sørensen til SpaniaPosten i et intervju tilbake i 2015.

Får hjelp for kroniske plager

Blant de norske pasientene på klinikken finner man primært folk med kroniske plager. Blant dem mange som tilbringer lange perioder i Spania på grunn av de helsefordelene klima her bringer med seg.

MS, slitasjeskader, gikt, nyopererte med proteser, fibromylogi

BEAUTY TERAPEUT PÅ CLINICA1: Alla Domracheva er utdannet skjønnhetspleier med lang internasjonal erfaring. Det tilbys et utvalg av behandlinger for ansikt eller kroppen inkludert aromaterapi, hudpleie og makeup. For ansiktet er det mest etterspurte lifting og ansiktsrens. etc.

I samarbeide med Alla Domracheva kan man på Clinica 1 i Albir også få ansiktsbehandlinger, forskjellige typer massasje og lymfedrenasje. For ansiktet er det mest etterspurte lifting, ansiktsrens, aromaterapi med eller uten massasje etc. For kroppen avslappende massasjer, pieling og det man beskriver som «innpakking i varmeteppe» med oljer eller andre naturlige produkter. En type behandling som har blitt mer og mer populær og ofte tilbys som del av en SPA behandling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: