Måtte stenge strand i Calpe

Publisert

Analyser av vannet utenfor Fossa-stranden i Calpe viste at vannet “ikke var egnet for bading”. Uten å gå i detaljer om hva man fant i vannet opplyser myndighetene at stranden måtte stenges i det man heiste det røde flagget på grunn av forurensning. Det var det var det regionale “miljøverndepartementet” Dirección General del Agua de la Conselleria de Agricultura som krevde stengning av stranden i Calpe.

Det er ikke opplyst om årsaken til dette. Men man har i Calpe lenge hatt problemer knyttet kloakk og lagunen som ligger bak strendene. Under byggeboomen man så årtier tilbake overså man også i Calpe nødvendig infrastruktur. Mange blokker dumper sin kloakk rett i Calpe-lagunen. Denne samme lagunen er koblet til havet og stranden via bekker og kanaler.

Rådhuset i Calpe har ikke prioritert å rydde opp i gamle miljøsynder.

Les også:

Mystisk skjelettfunn i havet ved Calpe

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter