Mystisk skjelettfunn i havet ved Calpe

Publisert

Dykkere fra Calpe og Benissa nord på Costa Blanca har funnet flere skjeletter i havet ved fjellet Peñón de Ifach i Calpe. Alle var pakket inn i klede, sammen med gjenstander, blant annet en dukke. Det kan være flere forklaringer på funnet. Politiet etterforsker om det  kan dreie seg om lik som har vært stjålet fra kirkegårder i området. Eller kropper som har vært begravet til havs og at det har vært utført santería-ritualer, noe som kan forklare gjenstandene. Det er ennå uklart hvor gamle skjelettene er men politiet sier det dreier seg om 30-40 år gamle skjeletter. Santería er en religion som praktiseres på Cuba, hvor man har blandet elementer fra den katolske tro med Afrikanske religioner. Helgen-dyrkelse står sentrant i santería.

Rituale for å «separere» mennesker

I følge en av dykkerne var ene liket svøpt i tekstiler hvor det også var keramikk, laurbær-blader, fjær, en dukke, greiner med navnet til flere personer og en brukken trestokk. Det er disse gjenstandene som gjør at man tror det kan være en kobling til afro-cubanske santería-ritualer. Spesielt den brukne trestokken peker mot et rituale for å «separere» to mennesker som har vært bundet til hverandre med følelser. I en liknende sak i fra Alicante var målet å separere en kvinne fra hennes eks-mann.

Løndag 28. august ble det første skjelettet funnet i det som betegnes som en undersjøisk gravplass ved foten av fjellet Peñón de Ifach (Roca Plana). Dagen etter ble to nye skjeletter funnet like i nærheten. Politiet har tatt hånd om funnene og vil etterforske saken.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter