Igjen skal man arrangere «Mercat de Convent» i Altea. Datoen er lørdag 25. februar fra klokken 09.30 til 19.00. “Producto de Km 0 y autoconsumo” er blant stikkordene for markedet. Altså kortreiste landbruksprodukter og egenproduksjon av matvarer.
Man vil vise frem og selge ferske lokal-produserte varer. Det blir masse smaksprøver og det blir foredrag og workshops så folk får innsyn i hvordan de dyrkes og tilberedes.
Dette blir tredje gangen man arrangerer markedet. De to forrige versjonen var høst-markedet og sommer-markedet.
Program for kloster-markedet i Altea
Markedet har sin offisielle åpning klokken 09.30.
10:00 a 14:00 Muestra de Bolillos (Bakverk / rundstykker)
11:00 a 14:00 Tradisjonelle leker for barna
11:15 Oppvisning med dans
12:00 Konkurranse, hvem kan lage den beste “All i Oli”, hvitløksdressing
12:30 Foredrag om dyrking av oliven for produksjon av olivenolje. Smaksprøver og foredrag med professor i ernæring ved Universitetet i Alicante.
14.00 Spaksprøver på tapas, cocas, calçots (vårløk), spekemat og mye mer.
17:00 Konsert med gruppen Toix.
19:00 Markedet stenger.