Kjøper havvann for å kunne bygge flere boliger

Publisert

Myndighetene nord på Costa Blanca gjør nå avtaler om kjøp av vann fra avsaltingsanlegget i Mutxamel så vannforsyningen til Benidorm og nabo-kommunene, Alfaz del Pi, Altea og Finestrat etc kan bli større.

Allerede tørke deler av året

Relativt ny lovgivning setter et tak på antall boliger i en kommune koblet til vannforsyningen. Og med det trenger kommuner som vil fortsette å bygge mer vann. I kommuner som Altea og Alfaz del Pi ser man allerede nå vannmangel deler av året. Det resulterer i midlertidige forbud om å ikke vanne hagen, ikke fylle på i bassenget etc. I det man må hente vann fra sekundære kilder blir vannkvaliteten så dårlig at det advares mot å bruke vann fra springen til matlaging m.m.

Bare i Benidorm kommune er det nesten 10.000 nye boliger på vei samt 20 nye hoteller.

Alfaz del Pi, Altea, Benidorm, La Nucia, Villajoyosa og Finestrat bruker nå 345.000 Euro på å kjøpe vann fra avsaltingsanlegget i Muxamiel ved Alicante.

Ironisk nok lider regionen av flom hver vinter, noe man nå vil bruke millioner på å forhindre.

Les også:

Drikkevannet i Altea forurenset

Ferieboliger og turisme gir vannmangel

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter