Drikkevannet i Altea forurenset

Publisert

Vannet i Altea ble tirsdag 6. februar nok en gang erklært uegnet som drikkevann etter analyser foretatt av spanske helsemyndigheter. Problemet skyldes nedbør, med regnvann som trenger inn i systemet for drikkevann. Unntak ble gjort for bydelen Altea La Vella og for urbanisasjonene i Sierra de Bernia som har andre kilder til vann.

Bare ett år er gått siden forrige gang Altea kommune måtte ut med advarsel til innbyggerne om forurenset drikkevann. Årsaken til problemene skal være dårlig kvalitet på kommunenes vannfiltre og rør. I mange år er det investert for lite i infrastrukturen knyttet til vannforsyningen i distriktet. Mye nedbør fører derfor til at regnvann trenger inn i systemet for drikkevann.

Les også: Altea Hills krever vann-garanti av kommunen

Problemet med drikkevannet gjelder ikke bare Altea, men også nabokommunene nord på Costa Blanca – som Alfaz del Pi og La Nucía.

Etter fjorårets regnskyll har kommunenes administrasjoner lovet økt satsing på ny infrastruktur. I La Nucía er byggingen av et nytt renseanlegg for lengst i gang, mens Alfaz del Pi har vedtatt utbedringer. Byrådet i Altea har også gått inn for liknende tiltak, men har tidligere uttalt at de trenger finansiell hjelp til prosjektet og ikke vil starte arbeider før garantier om bevilgninger er gitt fra Alicante eller Valencia, det vil si provins- eller regionsadministrasjonen.

Les også:

Nytt vann-renseanlegg i La Nucía

Vannforbud: Altea, Alfaz, La Nucía

Vedgår for dårlig vann-infrastruktur

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter