Gi navn til Alteas nye bystrand

Publisert

Rådhuset i Altea har lagt frem to alternative navn for den nye stranden foran den nye strandpromenaden. Alle kan bli med å stemme på det alternativet man foretrekker via få klikk på websiden https://alteaparticipa.es/ . Du kan stemme til og med fredag 24. november.

Velg mellom ett av to tradisjonelle navn:

El Bol, er et gammelt utrykk som beskriver forlatte og ubrukte områder langs kysten. Utrykket har vært brukt i det man omtaler kystens mindre brukte områder. El Bol, kan også referere til stedet hvor man legger ut fiskenett for å rense og reparere det.

I Villajoyosa har man fra før av “Playa Bol Nou” og Calpe har sin kjente Playa el Bol ved foten av Peñon Ifach.

Slike båter med et enkelt trekantet seil var tidligere vanlige langs kysten av Spania. De ble brukt for fiske etter sardiner med finmaskede nett.

El Sardinal refererer til det tradisjonelle sardin-fisket med nett. Et fiske man har drevet med i Middelhavet lenge før båtene fikk sine motorer. I Altea og langs denne delen av Alicante-kysten drev man slikt fiske etter sardiner frem til -70 tallet.

Sardinens posisjon i kulturen langs kysten er fortsatt tilstede. Nå i form av påskeritualet, Sardinens begravelse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter