8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Fysioterapi, hudpleie og fotterapi i Albir

Midt i Albir har den norske-spanske fysioterapeuten Carlos Digon Sørensen drevet sin «Clinica1» siden 2017. Effekten av Covid-pandemien har påvirket klinikken i Albir som de fleste andre bedrifter i nærområdet.

– Det er veldig lite nordmenn her nå, på klinikken ser vi mest spanjoler, russere, briter og enkelte andre nasjonaliteter forteller Carlos Digon Sørensen som er utdannet fysioterapaut og osteopat.

Sørensen er blant de som fortsatt har et tilbud om fysioterapi på norsk i Albir. Flere av de nye klinikkene som har kommet til siste årene har nå lagt helt ned som følge av Covid-pandemien.

UTDANNET I SPANIA: – Den spanske utdannelsen er litt annerledes enn den norske. Min erfaring er at utdannelsen i Spania er mer praktisk. Jeg tror en terapeut i Spania har en større aktiv del av selve behandlingen noe som igjen fører til at pasienten får mer oppmerksomhet, sier Sørensen som understreker at man må ha en god dose empati i jobben.

Med Norges restriktive holdning til reiser til og fra utlandet antallet nordmenn i Spania blitt redusert til bare en brøkdel, mens andre nasjonaliteter i langt mindre grad har holdt seg «hjemme». Carlos har fortsatt god dialog med de mange norske pasientene som normalt bruker klinikken fast men nå oppholder seg i Norge.

– De forteller meg at de kanskje kommer tilbake til våren, de første i perioden januar til mars. Enkelte sier de vil vente til høst-sesongen 2021, det er jo den vanligste perioden for «storinnrykket» av nordmenn til dette området. Hvordan Norge vil kategorisere Spania i denne perioden er avgjørende også hva som eventuelt endres nå som vaksinene er rett rundt hjørnet.

Skjønnhet, hudpleie og fotterapi i Albir

Clinica1 i Albir har utvidet tilbudet siden etableringen i 2017. Sørensen har en dedikert podolog tilknyttet klinikken, noe som betyr lindring og rehabilitering for de som har problemer med føttene.

Han har også en ny og godt utdannet skjønnhetspleier. Hun har lang internasjonal erfaring og tilbyr tjenester knyttet til hudpleie, makeup etc. Det tilbys et utvalg av behandlinger for ansikt eller kroppen. For ansiktet er det mest etterspurte lifting, ansiktsrens, aromaterapi med eller uten massasje etc. For kroppen avslappende massasjer, pieling og det man beskriver som «innpakking i varmeteppe» med oljer eller andre naturlige produkter. En type behandling som har blitt mer og mer populær og ofte tilbys som del av en SPA behandling.

Offentlig godkjenning

Daglig leder Carlos Digon Sørensen, er godt fornøyd med klinikkens nye offentlige godkjenning. Clinikken i Albir har nå sin oppdaterte lisens fra det regionale helsedepartementet for Valencia regionen, «Consellerie da Sanidad de la Comunidad Valenciana». Det betyr at klinikken er kontrollert og godkjent av det offentlige helsevesenet for å drive med fysioterapi, osteopati, podologi i tillegg til kosthold og ernæring.

– De færreste som driver i lokalområdet har denne offentlige godkjenningen sier Carlos til SpaniaPosten.

Han forteller om en lang prosess og tykke bunker med dokumentasjon som del av prosessen for å oppnå godkjenning.

Dette gir klinikken større tyngde innenfor helsevesenet og med det fordeler for pasienter som blir henvist fra Clinica1 i Albir.

SpaniaPosten skrev om fysioterapaut og osteopat Carlos Digon Sørensen første gang tilbake i 2015.

I 2019 utvidet Sørensen fysioterapi-tilbudet med en «satelitt-klinikk» i Villajoyosa.

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Spania åpen for «turister» når 70% er vaksinert

Spanias statsminister Pedro Sanchez sier at Spania vil åpne grensene for vanlige turister når 70% av den spanske befolkningen er vaksinert. Frem...

Storeksplosjon i sentrum av Madrid, minst to omkomne

Fire etasjer av en bygning i sentrum av Madrid er blåst ut. Mest sannsynlig er det en gasslekkasje som har forårsaket skadene.

Barer og restauranter stenges helt – ber om «portforbud» fra kl. 20.00

Presidenten for Valenica-regionen Ximo Puig annonserte tirsdag at restauranter, barer etc i de neste 14. dagene skal holde helt stengt. Butikker og...

Den offentlige gjelden på rekordnivå

Summen av staten og regionenes gjeld steg med 10.5% på bare ett år. Dette er den kraftigste gjeldsøkningen man har sett i...

Relaterte saker

Covid-utbrudd i Alfaz del Pi

36 personer er bekreftet smittet i et nytt Covid-utbrudd i Alfaz del Pi. Helsemyndighetene beskriver kilden som «en sosial samling».

Møllen i Alfaz del Pi åpen for besøk

Etter lengre tids restaurering er den gamle møllen «Molí de Mànec» åpen for publikum. Under besøket får man innsikt...

Tursti med mørk historie i Mascarat (Altea)

Altea har fått en ny tilrettelagt tursti i Mascarat-området. Det er en «ny» strekning på 2.3 kilometer som er tilrettelagt og blitt...

Albir får «ny» holdeplass for lokaltog

Holdeplassen for lokaltoget, TRAM, i Albir er under oppgradering. Arbeidene forventes å være ferdige i løpet av februars måned.

Utvider kapasiteten på lokal-sykehuset

Den markante økningen i antallet smittede i Marina Baixa gjør at region-sykehuset i Villajoyosa nå åpner en tredje etasje dedikert til pasienter...

Vaksinerer i Alfaz del Pi

Et sykehjem i Alfaz del Pi har nå vaksinert sine beboere mot Corona viruset. På «Anneke Residence» er det...

Økende Covid-smitte i Altea og Alfaz del Pi

Antallet smittede øker fortsatt nord på Costa Blanca. I Benidorm har antallet mer enn doblet seg siden siste oppdateringer to uker tilbake....

Calpe får «ny» lystbåthavn og promenade

Like syd for sentrum av Calpe, i retning mot Altea ligger den lille og ofte oversette havnen Puerto Blanco. Det skal nå...

Avlyser feriedager og øker sengekapasiteten etter smitteøkning

Lokalsykehuset «Hospital Marina Baixa» forbereder seg på en økning i antall Covid-smittede pasienter. Man har sett en økning i antallet smittede i...

Drapet knyttes til narkomiljø i Albir

En 42 år gammel mann ble skutt og drept mens han satt på en restaurant i Albir. Spansk politi sier den drepte...