Forbyr “uteterrasser” i Altea

Publisert

Altea kommune forbyr nå alle typer overbygg, både faste og de som kan demonteres. Med det må et utall restauranter og barer demontere det man har satt opp for å gi skygge og lukke sine uteområder.

Altea komme har nå satt i live et nytt regelverk som regulerer bruk av fortauer og uteområder foran barer og restauranter.

Regelverket ble godkjent av byrådet 26. mai og fra og med denne lørdagen er regelverket “lov” i Altea.

Eneste som heretter tillates er parasoller og andre dekker som tas ut og inn hver dag. Disse skal i følge rådhuset være i lyse farger, som beige, hvit etc. Utstyret skal ha gummi-føtter så det lager minst mulig lyd i det man tar det inn og ut hver dag.

Konflikt siden 2016, jaget turister fra bordene

Siden man i Altea fikk et nytt PSOE-byråd støttet av valencia-nasjonalister (Compromis) har Altea kommune og lokal-politiet har over langt tid hatt en rekke konflikter med næringsdrivende i byen som føler seg forfulgt.

Bystyret i Altea har stått for en svært aggressiv behandling av ikke-lokale næringsdrivende i området. Rådhuset har sendte lokalpolitiet for å stenge serveringen på en rekke barer og restauranter i byen midt i åpningstiden på kvelden. Med forskrekkede turister som vitner møtte Politiet møtte opp og krevde bord flyttet og lokaler stengt.

Deler av situasjonen i Altea kommer av at flesteparten av de som driver barer og restauranter er fra ande deler av Spania eller andre land. Noe som har skapt misunnelse og friksjon i turistbyen.

Bruker politi mot restauranter i Altea

Altea: Vil rive restauranter på promenaden

Altea: Ordføreren ville ikke møte protestanter

Kort politisk karriere for nok en «norsk» byråd

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter