Film festivalen i Alfaz del Pi arrangeres til tross for masse-kanselleringer

Publisert

Alfaz del Pi vil arrangere sin tradisjonelle filmfestival 18. til 25. juli. Kommunen velger å gå videre med festivalen til tross for at de fleste spanske festivaler er kansellert for denne sommeren.

Årets festival får et mindre budsjett og blir kortere enn vanlig. Budsjettet har blitt redusert fra 150.000 til 50.000 Euro. Vicente Arques er ordfører i Alfaz del Pi og på spørsmål om hvorfor festivalen arrangeres i disse omstendighetene hadde han følgende å si.

«Festivalen skal arrangeres for det første fordi vi vil ikke miste årets festival, for det andre fordi vi har et tilskudd på 35.000 Euro fra Alicante-provinsen, penger vi veldig gjerne vil bruke og for det tredje fordi film-festivalen er arrangementet som mest fremmer turismen i kommunen og den genererer store inntekter.

Til tross for krav om munnbind, når man ikke kan holde to meters avstand, hadde hverken ordføreren eller byråden (ytterst til høyre) munnbind på pressekonferansen om filmfestivalen.

Råhuset sier man redusererer antallet som kan delta på film-visningene og på galla-festen til 75% av det vanlige antallet.

De fleste sommer-festivaler er kansellert på Costa Blanca

I Valencia regionen har man kansellert en rekke festivaler i juli og august. Moros y Cristianos i Denia er kansellert det samme er andre sommer-festivaler som “Festa Major de Denia” og Sant Bonavetura de Pedregue, begge kjent og omstridte hvor hvodan man bruker og misbruker okser (bous a la mar).

August-festivalen i Jalon og Tomatina de Buñol er også kansellert.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter