Feirer San José i Alfaz del Pi 16. til 19. mars

Publisert

I Alfaz del Pi gjør man seg klar til å feire Fiestas de San José fra 16. til 19. mars. San Jose, eller “hellige Josef” er en katolsk tradisjon hvor man hedrer Josef, Jesu far. Det blir opptog, tradisjonell dans, aktiviteter for barna i tillegg til religiøse arrangementer.

Feiret siden 1831

I Alfaz del Pi ble “Majorals de Sant Josep”-komiteen ble dannet med det formål å gjenopplive tradisjonen i kommunen og gjenreise tradisjonen slik den ble markert her mange år tilbake. Fiestas de Sant Josep har blitt feiret i l’Alfàs i rundt 200 år. Den første referansen til Fiestas de San José i det kommunale budsjettet rådhusbudsjett stammer fra 1837.

Festene i San José 2024

Josef, skytshelgen for menigheten L’Alfàs, begynner lørdag 16. med opptredener av gruppene “Daños a Terceros” og “Carne de Cañón” på Espai Cultural Escoles Velles.

Søndag 17. begynner dagen med en parade kl. 10.00, etterfulgt av “ofringen “offer” til ære for den hellige Josef, som finner sted kl. 11.00. Etter messen, som feires kl. 12.00, blir det tradisjonelle danser på Plaza Mayor. Det vil bli servert coca og mistela.

På ettermiddagen, kl. 16.30, arrangerer Espai Cultural Escoles Velles barnestykket “Alicia Cocó”, etterfulgt av en sjokoladefest. Den offisielle åpningen av fallaen skal etter planen finne sted kl. 19.00.

Mandag 18. blir det parade kl. 13.00 og barnas verden kl. 16.30. En globotá er planlagt til kl. 17.30. Kvelden fortsetter med en opptreden av musikkgruppen “La Gran Babylon” etterfulgt av DJ Luis Mico.

Søndag 19. begynner despertáen (“vekkelse”) kl. 8.30. Etter paraden begynner messen til ære for San José, som forrettes av sognepresten Miguel Ángel Schiller og synges av Coral Polifónica L’Alfas Canta. Deretter blir det en populær aperitiff på Plaza Mayor. Festlighetene fortsetter på kvelden kl. 19.00 med prosesjonen til ære for den hellige Josef. På slutten av prosesjonen vil barnet Daniel Giménez Such fremføre en hilsen til ære for helgenen. Fiestas de San José avsluttes kl. 20.30 med kremering av fallaen.

Komplett program

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter