Det blir nytt nærings-område mellom Albir og Benidorm, kanskje

Publisert

Mellom Albir og Benidorm blir det endelig et nytt handlesenter det kommer i tillegg til en rekke nye forretninger og lett industri. Prosjektet har til nå stått i stampen i flere tiår.

Benidorm kommune har kommet et skritt nærmere realiseringen av det lenge planlagte området for næring og handel. Utbyggingen berører området ikke langt fra Benidorms gamle forfalne diskoteker langs riksvei N332 og flere kilometer i retning av Albir.

Utbyggingen har stått stille i 20 år

Prosjektet ble opprinnelig godkjent for nå 20 år siden. Og det har gått fem år siden man fikk området omregulert. I tillegg har man politisk velvilje fra både dagens bystyre og opposisjonen. Likevel har ingenting skjedd og området preges i dag i stor grad av forfall.

Når shoppingsenteret er en realitet skal det inneholde over hundre butikker, åtte kinosaler, en etasje med restauranter og 3.000 parkeringsplasser.

Det som lenge har forsinket utbyggingen av både næringslokaler, butikker og et handlesenter har vært adkomst og forbedringer av veinettet. Ballen har gått fra Benidorms rådhus, til departementet for infrastruktur i Madrid og tilbake. Dette over flere årelange runder.

Da man annonserte prosjektet i 2017 og la ned gunnstenen på tomten antydet man en åpning i 2022. SpaniaPosten skrev om prosjektet tilbake i 2019.

Første forsinkelse var rådhuset skyld i da de hevdet man eventuelt måtte endre byens generalplan for å kunne godkjenne prosjektet. En senere dom fra retten konkluderte med at kommunens krav var uten grunn og de enkelt kunne godkjenne det uten å endre generalplanen.

Dette skal nå være løst etter at man har tegnet opp nye veikryss og det som blir en ny rundkjøring på 25 meters diameter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter