Nytt handelsenter i Benidorm i 2022

Publisert

Nordmenn i Albir og Altea har siden 2017 sett frem til plasseringen av et nytt handesenter like utenfor Benidorm ikke langt fra grensen til Alfaz del Pi. Man må nå vente til 2022 for at det nye senteret på 58.341m2 blir en realitet.

Når shoppingsenteret er en realitet skal det inneholde over hundre butikker, åtte kinosaler, en etasje med restauranter, ett supermarked og 3.000 parkeringsplasser. Selskapet bak Unibail-Rodamco-Westfield sier senteret vil bli det med energi-effektige handlesenter i Spania. Prosjektet har en kostnad på 220 millioner Euro.

Nærmeste eksisterende shopping senter, La Marina, ligger lengre borte på andre siden av Benidorm i retning av Villajoyosa.

Det nye senteret åpnes i 2020.

To års forsinkelse – Kommunens rot

Da man annonserte prosjektet i 2017 og la ned gunnstenen på tomten antydet man en åpning i 2022.

Første forsinkelse var rådhuset skyld i da de hevdet man eventuelt måtte endre byens generalplan for å kunne godkjenne prosjektet. En senere dom fra retten konkluderte med at kommunens krav var uten grunn og de enkelt kunne godkjenne det uten å endre generalplanen.

Det er byråkratiske hindre som nå forsinker åpningen av shopping-senteret og tilhørende butikker. I hovedak er det en studie som ministeriet for infrastruktur, fomento, krever. Studien fokuserer på trafikk i området og prosjektets konsekvenser for veiene i området.

Det eneste man har kommet i gang med til nå er bygginen av parkeringsplassen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: