De romerske badene I Villajoyosa

Publisert

“Allon-badene” ble funnet i 2006 etter arkeologiske utgravninger i forbindelse med byggingen av et hotell i gamlebyen. De ligger i et sentralt område, bare noen få meter fra Calle Colón, og terrenget de befinner seg på er en tomt der det bare var jord og vegetasjon å se, siden de etter oppdagelsen ble tildekket i påvente av et større prosjekt for å sikre at de ble bevart.

Allon er den romerske byen som gikk over et område fra Villajoyosa til Altea og Polop via Benidorm og Alfaz del Pi.

Et tak skal bygges for å bevare Allons termalbad. Arbeidet med å bygge denne delen av La Vila Joiosa er allerede i gang og skal være ferdig om seks måneder. Disse arbeidene tilsvarer den tredje fasen av hovedplanen som i fremtiden vil gjøre det mulig å lage et museum ut av disse romerske ruinene.

For øyeblikket er de arkeologiske funnene tildekket under jorden for å beskytte dem. I de to foregående fasene har omgivelsene blitt konsolidert, og det har blitt utført arbeid på skilleveggene på denne tomten som ligger midt i sentrum av byen. Den fasen som starter nå, er byggingen av et 915 kvadratmeter stort tak som skal beskytte tomten og gjenskape volumet.

Les også: Den romerske arven i Alicante-provinsen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter