Altea reduserer kommunal gjeld med 11 millioner Euro

Publisert

Da dagens kommunestyre overtok makten i 2015 hadde Altea kommune en gjeld på 21.5 millioner Euro. Flesteparten av dem akkumulert etter årtier med Partido Poular ved makten.

Kommunen sier gjelden i dag er på 11 millioner euro, og det etter at man måtte betale ut 10.6 millioner Euro til en utbygger etter kanselleringen av megaprosjektet kommunen under Partido Popular hadde godkjent. Tusenvis av boliger skulle bygges in området rundt Algar-elven. Senere ble prosjektet stoppet av kommunen, blant annet var det godkjent bygging altfor nære elven som ofte flommer over.

Algarprosjektet kostet byen 10.6 millioner

Domstolen dømte kommunen til å betale utbyggeren totalt 10.6 millioner Euro. Algar-prosjektet var drevet frem av forretningsmenn med svært nære bånd til Partido Popular i Altea. Blant annet var sønnen til byråd for byggesaker Jaquito Mulet, blant de som stod bak selskapet som jobbet for prosjektet.

Oslo kommunes sykehjem

Den samme Mulet var byråden som i følge en rapport om Oslo kommunes sykehjemsskandale, pekte ut tomten på Montemolar som den Oslo kommune burde kjøpe for sitt sykehjemsprosjekt i Altea.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter