Albir får ny avkjøring fra N332

Publisert

I 2019 håper man å begynne byggingen av en ny avkjøring fra riksvei N-322 til Albir.
Den nye veien skal bygges fra den ganske nye rundkjøringen som åpnet i 2015 til CV-753, bakveien som går fra Albir til Benidorm. Rundkjøringen kobler seg til CV-753 ikke langt fra bensinstasjonen som ligger langs veien mot Benidorm.

Den nye veibiten vil vesentlig avlaste trafikken som går gjennom veikrysset ved McDonald langs N332 og være raskere for som som kommer fra deler av Alfaz del Pi som L’Arabi og skal til Albir.

Prosjektet venter nå på grønt lys fra Alicante provinsens myndigheter før de går videre til ministeriet for infrastruktur i Madrid. Rådhuset i Alfaz del Pi mener man skal kunne ha dette i orden i løpet av første halvdel av 2019. Prosjektet er estimert å koste 833.000 Euro.

Rundkjøringen som ble åpnet i 2015 ble åpne rundt ti år etter at prosjektet ble påbegynt.
Rådhuset i Alfaz del Pi lovte i slutten av september at man i januar 2019 vil begynne arbeidet med en ny gangbro over N-332 for syklister og gående.

2019 er valgår i Spania, det er vanlig at offentlige prosjekter igangsettes hvert fjerde år i forkant av nye valg, så nye bygg og veier kan åpnes av styrende politikere i perioden før man går til valgurnene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: