3 grotter du kan utforske i Alicante-provinsen

Publisert

Kystlinjen på Costa Blanca skiller seg ut med sitt krystallklare vann og fargen på de geologiske materialene. Et unikt landskap som skjuler hemmelige steder som ikke er lett tilgjengelige. Blant dem er havgrottene, som har en forbløffende skjønnhet som tar deg med til paradisiske hjørner av Thailand.

Disse stedene er imidlertid ikke så godt kjent for allmennheten fordi de kan være vanskelig å nå. Man kan bare svømme, padle kayak eller noen ganger måtte dykke for å nå frem. Mange fritidsbåter og vannscootere nærmer seg også disse stedene, selv om de ikke kan komme inn i dem på grunn av dybden.

Her er noen av havgrottene du kan utforske i Alicante-provinsen:

Grotter i Serra Gelada

Fler av de “hemmelige” grottene i havet ligger i naturparken Serra Gelada mellom Albir og Benidorm. Fjellformasjonene her har over 300 meter høye stupbratte klipper. I dette området finnes det forskjellige formasjoner som kan nås ved å svømme eller padle. Mange selskaper arrangerer utflukter med kanoer og padlebrett.

Enkelte kan nås med Kayak fra Albir-stranden, andre grotter som den kjente “Elefant-grotten” er kun tilgjengelig for dykkere da inngangen er flere meter undre vann.

Den man enklest når er den som på folkemunne kalles “hvalmunnen”. Den er godt synlig et stykke over stien som leder ut til fyret i Albir.

Fiskenes hule, Cueva de los peces

En av grottene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet på sosiale medier, er den såkalte “fiskegrotten”. En paradisisk enklave med en spektakulær vannfarge som skyldes at det er inngangen til en kilde.

Den nærmeste viken som gir tilgang til stedet er Moraig, som ligger i Poble Nou de Benitatxell, og du kan bruke padlebrett eller kajakk hvis det ikke er for stort. Sjøgrotten har en stor marin flora og fauna, så det anbefales å bruke dykkerbriller for å nyte naturen i sin reneste form.

Cueva de Orgens

Orgens-grotten ligger i Javea under Cabo de la Nao-odden, en av de mest karakteristiske på hele den spanske Middelhavskysten. Området er perfekt for dykking på grunn av det krystallklare vannet og det rike dyrelivet man finner i havet her.

Stedet er godt kjent og det er mange organiserte utflukter hit, spesielt om sommeren. Derfor er det best å besøke stedet tidlig om morgenen eller i lavsesongen for å nyte denne unike formasjonen.


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter