Oppdag Albir: Alicantes familievennlige feriedestinasjon

Publisert

Albir er en idyllisk ferieby som ligger ved kysten av Alicante, Spania. Med sin vakre strand, familievennlige atmosfære og et bredt spekter av aktiviteter, er Albir det perfekte reisemålet for familier som ønsker en minnerik ferie. Albir har lenge vært en av nordmenns favoritter på Costa Blanca.

Historie og kultur:

Selv om Albir er en moderne ferieby, har den en interessant historie. Du kan utforske arven fra den iberiske, romerske og mauriske epoken ved f.eks. å besøke den arkeologiske utgravingen i Albir. Restenen av en romersk villa er noe av det man kan se her. Ta en tur gjennom historien mens du beundrer ruinene og lærer mer om områdets gamle sivilisasjoner.

Familieaktiviteter og underholdning:

Albir og nærområdet tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for hele familien. Her er noen populære valg:

  1. Albir-stranden: Nyt solen og sjøen på den vakre Albir-stranden. Den har myk sand og rolig vann, perfekt for familier med små barn. Slapp av på strandstolene, bygg sandslott eller ta en forfriskende svømmetur.
  2. Serra Gelada naturpark: Ta en tur i den fantastiske Serra Gelada naturpark, som ligger like utenfor Albir. Utforsk de naturskjønne stiene, oppdag den lokale floraen og faunaen, og nyt den fantastiske utsikten over kysten.
  3. Aqualandia: Ta med familien til Aqualandia, en av Europas største badeparker. Her kan du nyte en dag med morsomme vannsklier, bassenger og vannaktiviteter for alle aldre.
  4. Mundomar: Ta med barna til Mundomar, en spennende dyrepark hvor de kan oppleve og lære om eksotiske dyr. Fra delfinshow til fugleoppvisninger, vil barna bli fortryllet av de fantastiske skapningene de får se.

Lokale festligheter:

Albir har også en rekke lokale festivaler og arrangementer som kan være en spennende opplevelse for familien. Her er noen av de viktigste festlighetene:

  1. Fiesta de San Juan: Denne feiringen finner sted den 23. og 24. juni og markerer sommersolverv. Det er en fargerik festival med bål, fyrverkeri og musikk, og det er tradisjon å hoppe over bålene for å rense sjelen og bringe hell.
  2. Albirs sommer-festival markeres i august måned med konserter, mat og drikke.
  3. Festival de cine, filmfestivalen arrangeres i Alfaz del Pi. I Albir har man utendørskino i tillegg til en rekke andre arrangementer. Spanske film-personligheter får sin stjerne på strandpromenaden.

Shopping og lokale markeder

I Albir finner du også gode shoppingmuligheter. Utforsk de lokale butikkene og handle unike suvenirer, klær og håndverk.

Det ukentlige markedet som finner sted på søndager, hvor du kan kjøpe ferske produkter, klær og andre varer. I Benidorm finner man flere store handlesenter, det mest populære er “La Marina”.

Praktisk informasjon:

For å komme til Albir, kan du fly til Alicante lufthavn, som er den nærmeste flyplassen. Derfra kan du enkelt ta en taxi eller leiebil for å nå Albir.

Det er også et bredt utvalg av familievennlige overnattingssteder i Albir, inkludert hoteller og feriehus. Velg det som passer best for din families behov og budsjet.

Albir er virkelig en fantastisk destinasjon for familieferier. Utforsk historien, nyt aktivitetene og delta i lokale festligheter. Dette blir en ferie som hele familien vil huske lenge.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter