Juni-fiesta i Altea – gamlebyen får sitt tre

Publisert

Juni betyr fiesta i Altea, bydelen Bellaguarda har sin feiring. Cap Blanc, som grenser inn til Albir har en av de største feiringene med stor konsert 16. og 17. juni. San Juan eller Sankt Hans feires med tilhørende treplanting og fiestaen løper fra 22. til 25. juni.

«Planta de L’Arbret» – Kirkeplassen i  Altea får sitt tre

REISNING PÅ KIRKEPLASSEN: Treets endelikt er like utefor kirken hvor det plasseres for sommeren.

Markeringen er en viktig del av Sankthans feiringen i Altea og plantingen av treet markerer at sommersesongen har begynt.

JOHANNES DØPEREN: Alle spanske fiestas har et religiøst utgantspunkt / alibi. L’Arbret skal være knyttet til Johannes døperen i likhet med vår Sankt Hans. Muligens derfor skal man være kledd i filler og få vann kastet over seg.

Det hele begynner normalt med Algar elven hvor man skal kappe et tre som senere skal opp til gamlebyen. Tradisjonen har desverre tømt Algar området for de store treene og ingen i Altea tenkte på at det kunne være lurt å plante nye trær.

Så nå får man trær levert med lastebil fra landsbyer lengre opp i fjellene. Lokale helter og innvandrere begynner så turen inn mot sentrum akkompanjert av musikk.

«Spain is different»
Det skal stoppes ofte på veien så deltakerne kan få tatt seg en god slurk vin. Tradisjonen er at man kaster vin eller vann fra balkongene. Etterhvert som promillenivået øker riner deltakerne, som i hovedsak er unge menn, av seg skjortene helt eller delvis. Dise henges på treet som pynt, ikke helt ulikt fargerik dekor på et juletre.

VIN ELLER VANN: Fra terraser, vinduer og balkonger kastes det vin eller vann til deltakerne.

Stopp for påfyll av vin er mange og ofte, så det hele tar flere timer. Når man til slutt har kommet seg opp til kirkeplassen forankres treet midt på kirkeplassen hvor det blir stående hele sommeren. Har kan menn vise sin ”manndom” med å klatre opp i stammen, en tradisjon som har før til en del ulykker opp igjennom årene av dem noen dødelige. Men slikt forhindrer ikke en god fiesta i Spania.

Dra innom turistkontoret for detaljert program for årets ”Treplanting”.

San Antonio – Ungdommens festival mellom Altea og Albir

Opprinnelig en fiesta for bydelen Cap Blanc, mellom Altea og Albir, har dette utviklet seg til en den viktigste feista for undom i Altea med interesse for populær musikk. Over to dager forvandles en støvete grusplass mellom industriområdet langs N322 og stranden til en egen musikk festival.

Konsertene går av stabelen 16 og 17 juni fra klokken 23.00. Det er fire band og dj’s som opptrer hver av dagene.

Cap Blanc er bydelen i Altea ved stranden som grenser til Albir og campingplassen. Festivalområdet nås best fra nord-enden av industriområdet som ligger langs N332 mellom Albir og Altea.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter