Vil pumpe «farlig» saltlake ut i havet

Publisert

Produksjonsanlegget for salt ved lagunene i Torrevieja og La Mata vil pumpe 3,6 millioner kubikkmeter vann og saltlake ute i Middelhavet. Etter ekstrem nedbør i desember og januar er det kommet store mengder regnvann i lagunene, noe som truer produksjonen av salt ved anlegget. Tømmingen av vannet er ikke uproblematisk i det saltlaken kan forstyrre plante- og dyrelivet i havet ved Torrevieja.

Å pumpe vann fra lagunen ut i havet krever godkjennelse fra statlige myndigheter. Regionsadministrasjonen i Valencia har derfor søkt det spanske miljødepartementet om lov. Saltlaken er naturlig dannet og normalt ikke farlig, men vil kunne forstyrre plante- og dyrelivet i havet dersom den kommer i store konsentrasjoner. Tømmingen skal derfor skje gradvis og fordelt på flere steder langs kysten slik at laken løses opp og ikke blir en trussel for det marine livet, skriver avisen Información.

Les også: Blir katastrofe-erklært etter uværet

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter