Nekter å forklare seg for parlamentet

Publisert

«Fungerende» statsminister i Spania Mariano Rajoy og partiet hans Partido Popular nekter å forklare seg for Kongressen. Rajoy mener han ikke står under det spanske parlamentets kontroll fordi den nåværende forsamlingen ikke var den som valgte ham som statsminister i 2011. Grunnet mangel på ny regjering etter valget i desember i fjor har Rajoy og hans ministere inntil videre beholdt styringen i Spania. Statsministeren mener rollen som konstituert regjering fritar dem fra møteplikten.

Kongressen godtar imidlertid ikke uteblivelsen og har gått til det usedvanlige skritt å ta regjeringen til forfatningsdomstolen (Tribunal Constitucional), et vedtak som ble gjort onsdag 6. april og var støttet av samtlige partier utenom Partido Popular.

Et av stridsspørsmålene gjelder den kontroversielle beslutningen i EU om å returnere flyktninger til Tyrkia. Kongressen hadde på forhånd gitt statsministeren et mandat der det var trukket en klar grense for hva Spania skulle godta. I følge opposisjonen overholdt ikke Rajoy mandatet.

Les også: Obama: Besøker ikke Spania før landet har fått en regjering

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter