Sauer blokkerte Madrids gater

Publisert

Rundt 2.000 sauer ble søndag 25. oktober ført gjennom Madrids gater. Begivenheten kalles Fiesta de la Trashumancia og har vært arrangert hvert år siden 1994. I følge arrangørene inngår ruten gjennom hovedstaden i systemet av gamle gjeterveier fra nord til sør i landet. Hensikten med arrangementet skal være å bringe naturen nærmere folket og hedre landets landbrukstradisjoner, samt støtte opp om bevaring av natur og dyreliv i Spania. I følge den spanske husdyrforeningen Feagas har Spania nærmere 100.000 kilometer med gjeterveier over hele landet som er viktige for landbruk og husdyrhold og som knytter forskjellige regioner sammen. I arbeidet for å bevare disse rutene har man i samarbeid med stat og regionsadministrasjoner klart å gjenopprette mer enn 3.000 kilometer med gjetervei. Å opprettholde de gamle rutene anses som viktig ikke bare for landbruket men også med tanke på bevaring av miljøet og for å sikre rekreasjonsområder som er interessante for turgåere og for turistnæringen. Fiesta de la Trashumancia (Transhumans-festen) er en tradisjon med røtter tilbake til middelalderen og har vært arrangert i sin nåværende form siden 1994. Foto: Sauer gjennom Madrids gater (Davidian Skitzou 2010).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter