«Anti-torrevieja»

Publisert

Torreviejas ordfører Eduardo Dolón (PP) mener det har lite for seg med en koalisjon mellom opposisjonspartiene i kommunen. Partiet hans Partido Popular har etter valget 24. mai mistet flertallet de har hatt i kommunen siden 1991. Dermed er det blitt snakk om muligheten for en ny kommuneledelse der PP ikke er med. Den sittende ordføreren er imidlertid uenig i forslaget og betegner opposisjonens alternativ som «anti-torrevieja».

I kommunevalget 24. mai tapte Partido Popular fire representanter og mistet dermed flertallet i Torrevieja. I likhet med mange andre kommuner i landet forklares det dårlige resultatet med partiets mange korrupsjonsskandaler. I Torrevieja har dette vært speseilt tydelig. Partiets forrige ordfører, Pedro Hernández Mateo, soner i dag en dom på tre års fengsel for korrupsjon og har flere andre saker gående mot seg.

Les også: PP-ordfører kan få straffen forlenget

Men selv om PP har tapt nærmere ti prosent av stemmene og ikke lenger har flertall i Torrevieja, er partiet fremdeles størst i kommunen. Ordfører Eduardo Dolón vil derfor forsøke å danne en ny kommuneledelse i koalisjon med Ciudadanos, eventuelt styre alene i mindretall. Sentrum-høyre-partiet Ciudadanos er imidlertid i vippeposisjon og kan i stedet velge å støtte en koalisjon på venstresiden. Opposisjonspartiene PSOE, Los Verdes, Sueña Torrevieja, APTCe og IU vil med støtte fra partiet ha flertall i kommunestyret.

Les også: Valgresultatet på Costa Blanca

Foto: Ordfører Eduardo Dolón fra Partido Popular, Ayuntamiento de Torrevieja 2015.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter