Spanias fremgang ikke for alle

Publisert

De siste to årene med vekst i spansk økonomi har ikke kommet alle til del. Det opplyser den katolske hjelpeorganisasjonen Cáritas. Økonomien har vært i kontinuerlig vekst siden 2013, men hele 5,4 millioner spanjoler står fremdeles uten jobb. Det tilsvarer over 23 prosent av den arbeidsdyktige befolkningen. Nær halvparten er langtidsledige.

Cáritas advarer mot fattigdom i befolkningen og påpeker at hele 760.000 husstander i Spania lever uten noen form for inntekt. Organisasjonen som er underlagt Den katolske kirke er den største hjelpeorganisasjonen i Spania. En del av arbeidet som gjøres foregår i hjelpeprogrammer som skal få folk tilbake i jobb.

I 2014 skal organisasjonen blant annet ha bidratt til at over 13.600 kvinner kom i arbeid. Til sammen ble det brukt 40,6 millioner euro på forskjellige tiltak, penger som kommer fra private donasjoner, EU og den spanske stat.

 

Spansk økonomi:

Tall fra første kvartal i år viste en økning i Spanias bruttonasjonalprodukt på 0,9 prosent, to desimaler mer enn i forrige kvartal. Økonomien har vært i vekst siden andre halvdel av 2013. I år er veksten beregnet til rundt tre prosent. Et sted mellom 23 og 24 prosent av landets yrkesaktive står uten jobb.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter