Ser klare tegn til økonomisk vekst

Publisert

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) ser klare tegn til bedring i spansk økonomi. Organisasjonens analyser vitner om generell økonomisk vekst i eurosonen med nye positive tendenser i fransk økonomi og stabil vekst i tysk økonomi. De landene som øker mest er imidlertid Irland og Spania.



I følge organisasjonens egne indikatorer for juli er spansk økonomi på vei oppover med en økning tilsvarende 0,25 prosentpoeng. Bare Irland kan vise til en større økning på 0,26 prosentpoeng. Alt i alt viser oversikten bedring i økonomien i de fleste av OECD-landene.



Lederen av organisasjonen, José Ángel Gurría, uttalte tidligere i sommer at spansk økonomi var på vei oppover, men understreket samtidig betydningen av å fortsette reformarbeidet og fremhevet spesielt kampen mot ungdomsledighet som viktig. Han mente det var grunn til å være optimistisk og at landets vilje til å skape endringer var i ferd med å betale seg. Av positive tiltak som ble nevnt var blant annet innsatsen for å opprettholde en god handelsbalanse, arbeidet med å redusere det offentlige underskuddet samt saneringen av banksektoren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter