Mer enn 120 000 pasienter har fått behandling: Quirónsalud Torrevieja er en referanse innen onkologi og brystkreftbehandling

Publisert

Med mer enn 20 års erfaring og mer enn 120 000 behandlede pasienter har Quirónsalud Torrevieja Oncology Platform etablert seg som en nasjonal og internasjonal referanse i kampen mot kreft, spesielt innen behandling av brystkreft.

Quirónsalud Torrevieja Oncology Platform har satt en standard for fortreffelighet og fortropp innen kreftbehandling i Spania. I løpet av disse to tiårene har de utviklet innovative tilnærminger, som persontilpasset onkologi, genetiske analyser og toppmoderne behandlingsformer, noe som plasserer denne plattformen på toppen av onkologisk medisinsk behandling.


Innovasjon innen persontilpasset onkologi og genetisk behandling

Quirónsalud Torrevieja skiller seg ut med sitt fokus på persontilpasset onkologi, som er basert på genetiske analyser og immunterapi. Ved hjelp av toppmoderne genetisk sekvensering kan det medisinske teamet ikke bare studere mutasjoner i spesifikke gener, men også uttrykket til de mer enn 20 000 proteinkodende genene i menneskekroppen. Dette gjør det mulig å stille en mye mer detaljert diagnose av hver enkelt svulst og dermed utforme mer effektive og mindre giftige behandlingsformer.

Bruken av genetikk til å klassifisere svulster og velge den mest hensiktsmessige behandlingen representerer et paradigmeskifte i kreftomsorgen. Plattformen gir behandlingsalternativer selv for pasienter med svulster som har vist resistens mot konvensjonelle behandlinger som cellegift. Takket være denne tilnærmingen har Quirónsalud Torrevieja klart å forbedre den terapeutiske suksessraten i 70 % av de behandlede tilfellene, sammenlignet med de 25 % som oppnås med tradisjonelle diagnostiske verktøy.

Immunterapi i behandlingen av brystkreft

En av de nye behandlingsformene i kampen mot brystkreft er immunterapi, et kraftig verktøy som bruker pasientens immunsystem til å angripe kreftcellene. Ifølge Dr. Manuel Sureda, spesialist ved Quirónsalud Torrevieja Oncology Platform, har denne typen behandling vist lovende resultater, særlig i tilfeller av trippelnegativ brystkreft (TNBC), en aggressiv variant som ofte er resistent mot andre behandlinger som cellegift.

Hvordan immunterapi fungerer i brystkreftbehandling

Det grunnleggende prinsippet for immunterapi er å stimulere kroppens immunsystem til å gjenkjenne og ødelegge tumorceller. Kreftceller utvikler ofte mekanismer som gjør at de kan unndra seg immunforsvarets angrep, men immunterapeutiske behandlinger blokkerer disse strategiene, slik at immunforsvaret kan handle mer effektivt.

Det finnes ulike typer immunterapi mot brystkreft, for eksempel immunsjekkpunkthemmere, som har vist seg å være spesielt nyttige i behandlingen av trippel-negativ brystkreft. I tillegg retter monoklonale antistoffer, som trastuzumab (Herceptin), seg mot spesifikke proteiner på kreftcellene, noe som gjør det lettere å ødelegge dem.

Fordeler med immunterapi ved brystkreft

Immunterapi er et mer persontilpasset og mindre giftig alternativ enn tradisjonell cellegiftbehandling, ettersom den er utviklet for å ramme kreftcellene spesifikt uten å skade friske celler i like stor grad. Denne behandlingen er imidlertid ikke egnet for alle typer brystkreft. Bruken av immunterapi avhenger av svulstens spesifikke egenskaper og pasientens respons på tidligere behandlinger.

Den mest avanserte teknologien innen strålebehandling i Quirósalud Torrevieja
Strålebehandling er en annen søyle i den onkologiske behandlingen av brystkreftpasienter, og Quirónsalud Torreviejas onkologiske plattform har den mest avanserte teknologien. Dr. Rosa Cañón, leder for strålebehandlingstjenesten, fremhever fordelene med de nye lineærakseleratorene, som Varian TrueBeam 2.7 ved Quirónsalud Torrevieja, som gjør det mulig å behandle svulster med millimeterpresisjon, noe som gjør behandlingen mer effektiv, minimerer skadene på det omkringliggende friske vevet og dermed reduserer bivirkningene.

Hun legger til at strålebehandling brukes til å behandle svulster i bryst og lymfeknuteregioner (armhulen), samt i avanserte tilfeller til å behandle metastaser i andre organer, ofte med kurativ hensikt.

Intraoperativ strålebehandling
En av de mest innovative teknikkene som er tilgjengelige på Onkologiplattformen, er intraoperativ strålebehandling med en lineærakselerator inne i operasjonssalen, der en stråledose administreres under operasjonen. Denne teknikken brukes på pasienter med tidlig brystkreft, og etter reseksjon av svulsten og vaktpostlymfeknuten gis det en dose strålebehandling i selve operasjonssalen, slik at man unngår postoperative strålebehandlinger.



Onkologisk kirurgi: Toppmoderne tilnærminger
Den tverrfaglige tilnærmingen ved Quirónsalud Torreviejas onkologiske plattform omfatter også avanserte teknikker innen onkologisk kirurgi. Dr. Pedro Bretcha, leder for kirurgisk onkologisk avdeling, understreker at mer enn 95 % av brystkrefttilfellene krever kirurgisk inngrep. Kirurgi brukes både i kurativt og palliativt øyemed, avhengig av svulstens stadium og aggressivitet.



Brystbevarende teknikker
I de senere årene har man forsøkt å redusere behovet for radikale mastektomier til fordel for konservative operasjoner som bevarer så mye brystvev som mulig. I noen tilfeller kan administrering av kjemoterapi eller immunterapi før operasjonen redusere svulstens størrelse, noe som muliggjør et mindre invasivt inngrep og dermed forbedrer pasientens livskvalitet.
omtalt
Når bør brystkreftoperasjon brukes?
Kirurgisk behandling er en del av brystkreftbehandlingen i mer enn 95 % av tilfellene. Den har vanligvis et kurativt formål. I færre tilfeller har den et palliativt formål, det vil si å unngå komplikasjoner eller uønskede effekter av svulstveksten, som blødning, overinfeksjon eller smerter ved utbredte svulster der muligheten for helbredelse er minimal, men kirurgi kan bidra til å forbedre livskvaliteten til pasientene. I noen få tilfeller utfører vi ikke kirurgi, for eksempel når svulsten har en god prognose, hos eldre kvinner eller ved assosiert patologi der risikoen ved kirurgi er større enn fordelen ved kirurgi i behandlingen av brystkreft.
Presisjonsmedisin: En lovende fremtid innen kreftbehandling
Quirónsalud Torreviejas onkologiske plattform fokuserer ikke bare på dagens kreftbehandling, men ser også inn i fremtiden med sitt fokus på presisjonsmedisin. Dette konseptet, som definert av Dr. Manuel Sureda, innebærer å tilpasse behandlingen til de individuelle genetiske egenskapene til hver enkelt pasient, og skape en «skreddersydd dress» for hvert enkelt krefttilfelle.



Transkriptomet: En ny horisont i kreftbehandlingen
Transkriptomanalyse, som studerer uttrykket av RNA i tumorceller, har gjort det mulig for legene ved Quirónsalud Torrevieja å tilby mer persontilpassede og effektive behandlinger. I opptil 70 % av de undersøkte tilfellene har denne analysen gitt verdifull informasjon om svulstenes resistens eller følsomhet overfor visse legemidler, noe som gjør det mulig å justere behandlingen i sanntid.



Transkriptomanalyse øker den kliniske nytten ved brystsvulster med 70 %.
Studier av transkriptomet gir persontilpasset informasjon om aspekter som er relevante for behandling av svulster, for eksempel resistens eller følsomhet mot cellegift eller andre legemidler mot svulster.
Denne tilnærmingen gir ikke bare bedre behandlingseffekt, men også større sannsynlighet for svulstkontroll og økt livskvalitet for pasienten. Quirónsalud Torrevieja Oncology Platform har vært en pioner innen bruk av transkriptomet i Spania, og fortsetter å gjøre fremskritt på dette området for å forbedre de kliniske resultatene hos brystkreftpasienter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter