Protester mot vindkraftprosjekt

Publisert

Beboerne mobiliserer mot planene om å bygge en stor havvindpark utenfor kysten av Granada. Prosjektet omfatter opptil 200 vindturbiner i et område på rundt 700 kvadratkilometer, bare sju kilometer fra kysten.

Prosjektet, som ledes av det statlige departementet for økologisk omstilling, omfatter to vindmølleparker, kalt «La Pinta» og «Albaicín». De er planlagt å ligge sju kilometer fra kysten, i nærheten av lokalsamfunnene Torrenueva Costa, Calahonda og Castell de Ferro, på Costa Tropical.

Ifølge avisen Granada Digital er lokalbefolkningen svært bekymret for at de planlagte vindturbinene kan ha en betydelig negativ innvirkning på miljøet og turismen i området. Lokale aktivister fra plattformen «Di ¡NO! en la Costa Tropical» (Si NEI! til Costa Tropical) hevder at prosjektet truer med å forvandle den naturlige kystlinjen til et industrialisert landskap. Det vil påvirke turistnæringen, lokale fiskerier og det marine biologiske mangfoldet, inkludert sårbare fuglearter. I tillegg hevder plattformen at installasjonene også kan forstyrre økosystemet og havbunnen i området, som er en del av EUs vernede Natura 2000-nettverk.

Myndighetene har offentliggjort detaljer om prosjektet, men både lokalbefolkningen og kommunale myndigheter sies å være bekymret over mangelen på høringer og konsekvensutredninger. Prosjektet er klassifisert som et offentlig gode, men motstanderne hevder at det ikke er tatt tilstrekkelig hensyn til de negative konsekvensene for lokalsamfunnet. To lokale kommuner har allerede undertegnet resolusjoner mot prosjektet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter