Arbeidene med Levante-moloen går i gang

Publisert

Etter fire år med søknader og for-prosjektet skal arbeidene med opprustingen av Levante-moloen gå i gang. I følge rådhuset vil man gå i gang om rundt to uker.

Blant annet skal all brostein og treplanker fjernes, og det skal legges en gjennomgående lys teknologisk trebelegg. De nåværende rekkverkene, som er i ferd med å falle fra hverandre på grunn av korrosjon , vil bli erstattet av rustfritt stål som materiale for de nye rekkverkene som skal installeres.

Forsinkelser

Kommunen har arbeidet med arbeidene i fire år, mellom en langvarig utarbeidelse av prosjektet og gjentakelse av tildelingsprosessen for utførelsen av arbeidet. Rådmannens sekretær, Federico Alarcón, forklarte at det har vært mulig å kontrahere byggeledelsen til selskapet Cayetano Bernabé Ingeniero y Asociados, Sociedad Limitada – Jorge Juan Bernabé Brotons og Salvador Moreno Zambudio, UTE, for et beløp på 211.594 euro. Dette var den siste snublesteinen.

Nå er det

Fra administrativt hold har teknikerne siden mars i fjor hevdet at dette studioet ikke kunne tildeles kontrakten fordi det for tiden utfører tre andre kontrakter for kommunen. Men nå har det vært mulig.

Kontrakten er blitt frigitt etter at det 24. september ble avslørt at prosjektet manglet en byggeledelseskontrakt etter at den kronglete tildelingsprosessen ble løst.

Sikkerhetsplan

I tillegg er helse- og sikkerhetsplanen lagt frem og godkjent, og dokumentet for utstikking av arbeidene er signert. I neste uke begynner det innledende renoveringsarbeidet, og hele arbeidsplanen vil bli analysert for gjennomføring i seksjoner.

CHM er tildelt kontrakten for arbeidene for 6 543 733 euro. Gjennomføringsperioden er på ni måneder, regnet fra datoen for signeringen av revurderingsrapporten, som ifølge rådhuset ble signert denne fredagen.

Arbeidet inkluderer en del finansiert med midler fra Next Generation Recovery Plan, når det gjelder de nye turistlysene – med forskjellige nyanser.

Dette prosjektet vil senere bli koblet sammen med havneprosjektet ved hjelp av en forhøyet plattform som vil knytte selve havnen sammen med det nye fritidsområdet – dette prosjektet er ikke en del av disse arbeidene, og utarbeidelsen av det har ikke engang blitt lagt ut på anbud.

Koordineringen mellom arbeidet med bølgebryteren og fritidsområdet Paseo del Mar er sikret fordi begge prosjektene nå deler en stor del av teamet av teknikere i prosjektledelsen.

Utbedringsarbeidene omfatter renovering av den offentlige belysningen i parallellveien for å øke verdien av et av de mest representative offentlige områdene i Torrevieja, som strekker seg over 1247 løpemeter frem til havnens østre fyrtårn, på en sti som skiller havet fra den indre Torrevieja-bukten.

25 år gammel

De nåværende botaolaene erstattes kun med en benk i høyytelsesbetong, blank og lik den polerte teksturen til granitt eller marmor, med ryggen mot sjøen. Det eneste som er gjort av innovasjon, er å åpne benken mot sjøen som et utsiktspunkt. Det er også tenkt en oppussing av den nedre veggen.

Denne utkragede promenaden er 25 år gammel. Den drar nytte av havnemoloen Levante, som Generalitat har ansvaret for, og som også har innført endringer i prosjektet. Generalitat og byrådet har en avtale som innebærer at kommunen er ansvarlig for vedlikeholdet av de øvre og nedre områdene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter