Orihuela Costa får søppelmottak

Publisert

Orihuela Costa får et fast mottak for spesialavfall som brunevarer, glass, hageavfall osv.

Det dreier det seg om en tomt som i generalplanen er klassifisert som et idrettsanlegg på 4 063 kvadratmeter i Calle de la Oropéndola, ved siden av AP-7 og ved siden av Los Almendros.

Den første plasseringen, som allerede var godkjent av det regionale konsortiet, har blitt forkastet på grunn av naboklager fordi den ligger i nærheten av boligområder.

Nå begynner tidsfristene på nytt, ettersom den lokale administrasjonen har valgt en annen tomt, i PAU 8-Sør, slik byråd for urbanisme, Matías Ruiz, fremmet i det ekstraordinære plenumsmøtet om kysten som ble avholdt denne torsdagen.

Så nå er vi tilbake til start. Først må byrådet avstå denne tomten til konsortiet, og deretter vil byggingen ta rundt seks måneder. Konsortiet må promotere dem, og byggingen og forvaltningen av dem vil bli utført av UTE PreZero (tidligere Cespa-Ortiz), som forvalter det regionale avfallet. Det er satt av to måneder til å utarbeide prosjektet, og fire måneder til å gjennomføre det.

Det vil ha et areal på 3200 kvadratmeter, og kostnadene, som UTE skal dekke takket være kanonen som betales av kommunene i regionen, vil ligge på rundt 400 000 euro.

Det vil være av type D – de som er designet for å betjene byer med mer enn 10 000 mennesker og med mellom 10 og 15 containere – og vil ha et identifikasjonssystem slik at bare registrerte innbyggere eller de som bor i området kan få tilgang til det for å ta dit alle typer avfall som ikke skal kastes i gatecontainerne eller etterlates ved siden av dem. For å gjøre dette vil Suma-registeret lastes ned slik at en applikasjon, ved å vise ID-kortet, vil identifisere om personen er bosatt.

På denne måten vil det nye økoparken tilby en tjeneste til privatpersoner, fysiske eller juridiske personer som eier bedrifter og kontorer i Orihuela Costa, som vil kunne levere avfall som papp, trevirke, beskjæring, plast, steinsprut, metaller, husholdningsartikler, madrasser, tekstiler, grovavfall, emballasje, maling, løsemidler, aerosoler, bilfiltre, batterier, matolje, elektriske apparater, lysstoffrør, bøker, kaffekapsler, termometre, CD/DVD-er, osv.

På den annen side vil det ikke være mulig å ta imot uralitt eller fibersement, umerket emballasje, blandet avfall, legemidler, avfall med forbrenningsmotorer, sprengstoff, sanitæravfall, radioaktivt avfall osv.

Den faste miljøparken vil være kompatibel med den mobile miljøparken, som vil fortsette å operere som før, på steder i nærheten av gatemarkedene (torsdager i Aguamarina og lørdager i Playa Flamenca).

Ukontrollerte søppeldynger

Asociación de Vecinos Cabo Roig y Lomas – nå Unidos por la Osta – ser frem til denne installasjonen som vil forhindre at mye avfall havner i gatene. Dessverre florerer det ofte med ulovlige søppeldynger langs kysten, og beskjæringsavfall, bråte og skrot ved siden av containerne er et vanlig syn.

De siste dagene har 112 tonn søppel blitt fjernet langs kysten i en hasteaksjon mens kontrakten for opprydding av ukontrollert dumping i hele kommunen er under ferdigstillelse.

Oppryddingsarbeidet, i likhet med beskjæring av palmer i dårlig forfatning, ble igangsatt etter en hasteprosedyre på en rekke steder som det av hensyn til trafikksikkerheten var ønskelig å få samlet opp så raskt som mulig, ifølge en rapport fra det lokale politiet.

Fristen for å legge inn bud på anbudet om å fjerne søppeldyngene i hele kommunen er nå utløpt, en kontrakt som likevel har skapt kontrovers på kysten, ettersom den bare dekker halvparten av de 50 søppeldyngene som er lokalisert.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter