Oftere direktefly mellom New York og Malaga

Publisert

Høysesongforbindelsen mellom Costa del Sol og USA ble avsluttet forrige uke. United Airlines som opererer direkteruten til New York økte fra tre flygninger i uken i 2023 til én hver dag denne sommeren.

United Airlines flyr til Spania fra Madrid og Barcelona året rundt, og flyr også til Tenerife, Palma de Mallorca og Malaga fra Newark lufthavn om sommeren.

Etter selskapets siste sommersesongflyvning fredag 28. september gjør United Airlines opp status over en sterk høysesong etter å ha gjennomført sin største økning i tilbudet i Spania, som innebar å fremskynde rutestarten med en måned 2. mai, og gå fra tre flygninger i uken i debuten på Costa del Sol i 2023 til én flyvning hver dag i sommer.

Spranget innebar at 280 % flere seter ble lagt ut for salg på denne ruten. «Markedet på begge sider av Atlanterhavet har respondert veldig godt på kapasitetsøkningen på flyvningen fra Malaga til New York», sier flyselskapet.

Avslutningen av operasjonene sammenfaller med suksessen det første året med United Airlines’ tilstedeværelse i Malaga for å koble den direkte til Newark lufthavn og med den første flyvningen i sommer, som landet med en beleggsprosent på over 90% og med 95% av setene på business class fulle. Boeing 757-200 har totalt 176 seter, hvorav 16 er United Airlines Polaris-senger på business class. 160 er seter på økonomiklasse, inkludert 42 economy plus-seter.

Kapasitetsøkningen denne sommeren har blitt lagt merke til på Costa del Sol. I juli kunngjorde Malagas bystyre at USA hadde blitt det nest største turistmarkedet for Malaga by. De refererte til data fra Spanias nasjonale statistikkinstitutt INE om hotellene i juni, som viste at 8 073 personer ankom fra USA og registrerte 17 667 overnattinger, bare slått av Storbritannia, hvor 12 859 personer ankom fra og booket 31 331 overnattinger.
Francisco Salado, president i Malagas provinsstyre, og Jacobo Florido, byråd i Malaga, hadde nylig et møte på en reisemesse i San Diego med ledelsen i United Airlines for å diskutere en mulig utvidelse av flyruten til å gjelde hele året.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter