Politisjefen putta pengene fra utlendingers bøter i lomma

Publisert

Guardia Civil har arrestert to høytstående lokale polititjenestemenn på Tenerife, mistenkt for underslag av offentlige midler. De er anklaget for å ha konfiskert bøter som utenlandske statsborgere som ikke er bosatt på Kanariøyene, har betalt i flere år.

Ifølge etterforskningen har de to politisjefene systematisk beholdt penger som er betalt av utenlandske borgere som er bøtelagt for ulike trafikkforseelser. Bøtene skulle vært innrapportert til kommunen og regnskapsført, men de arresterte polititjenestemennene er mistenkt for å ha holdt tilbake innbetalingene og beholdt pengene for seg selv.

Operasjonen, kjent som «Martyr», ble iverksatt for over fire måneder siden av Guardia Civil i Santa Cruz de Tenerife. Den ble satt i gang etter at det dukket opp mistanker om uregelmessigheter i håndteringen av bøteutbetalinger. Etterforskningen har blitt gjennomført med stor diskresjon for å samle bevis mot de mistenkte polititjenestemennene.

Ifølge nyhetsbyrået Europa Press har ransakinger i de mistenktes hjem avdekket en stor mengde dokumentasjon som beviser omfanget av lovbruddene. Det dreier seg blant annet om hundrevis av bøter som ikke er rapportert eller registrert på riktig måte. Politiet har også beslaglagt titusenvis av euro i kontanter, som antas å være en del av pengene som ble underslått.

De arresterte er mistenkt for å ha underslått betydelige beløp over flere år. Myndighetene arbeider nå med å fastslå det nøyaktige omfanget av de økonomiske uregelmessighetene og å identifisere andre mulige gjerningsmenn.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter