Vil ha solcelleanlegg til Los Montesinos

Publisert

Selskapet Los Montesinos Solar S.L. har søkt om å installere et solcelleanlegg, kalt “FV Montesinos Solar” mellom veien til San Miguel de Salinas og Canal Levante-veien, nær boligfeltet La Herrada.

Prosjektet er lagt frem for publikum som har femten virkedager på å komme med sine insigelser. Prosjektet har et budsjett på 1,6 millioner euro. Det berører 5 hektar, som alle er jordsmonn med høy jordbruks-verdi nære Torrevieja-lagunen.

Dette er det fjerde solcelleanlegget som for tiden er under behandling i Los Montesinos. Alle påvirker også jordsmonn med høy agrologisk kapasitet som ligger i det hydrologiske og landskapsmessige bassenget i Laguna de Torrevieja.

Amigos de los Humedales del Sur de Alicante og dens visepresident, Miguel Ángel Pavón, leverte i februar inn en klage mot det største anlegget, “Lo Vigo”, som berører 19 hektar.

Rådhuset i Los Montesinos godkjente en suspensjon av lisensene ved utgangen av 2023, så “det vil være aktuelt i dette tilfellet”, sier Pavón.

Det er velkjent at det er motstand i befolkningen mot solkraftverket som er planlagt i San Miguel de Salinas for å forsyne utvidelsen av avsaltingsanlegget i Torrevieja.

Det er også søkt om fire nye anlegg, selv om de ennå ikke er offentliggjort: “Crujía 8” på 8 hektar i Almoradí, “Aleta 11” på 9,6 hektar mellom Almoradí og Algorfa, “Botavara 11” på 9 hektar i Algorfa og “Almura 11” på 6,4 hektar i Algorfa.

Alle berører i større eller mindre grad jordsmonn med høy agrologisk kapasitet.

Feberen i solenergisektoren er så intens at den allerede i mai i fjor nådde en kommune som Torrevieja, der det knapt finnes ledige arealer for nye aktiviteter. Selskapet Corporación Energética 1, SL planla å bygge et solcelleanlegg i området Los Romeros, på tomten som avgrenses av krysset mellom veien CV-905, som forbinder Torrevieja med Rojales, og CV-945 i Los Montesinos, som avgrenser naturparken med saltslettene i Torrevieja og La Mata.

Solcelleprosjektet kalt “PSF Orihuela Belmonte”, foreslått av selskapet Villenlar, med en kapasitet på 8 megawatt og en investering på 6,4 millioner euro, ble presentert denne måneden. Anlegget, som er planlagt sør i Orihuela kommune, i nærheten av San Miguel de Salinas kommune, vil oppta et areal på 163 690 kvadratmeter.

Det ligger ved siden av Itel-makroanlegget, som foreslo 242 256 paneler fordelt på 182 hektar, og som i januar 2023 ble avvist av departementet for økologisk omstilling med negative rapporter fra Generalitat.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter