Tre druknet siste døgnet på strendene i Guardamar

Publisert

To menn mellom 52 og 55 år, av polsk og britisk opprinnelse, druknet denne fredagen på en strand i Guardamar del Segura etter å ha gått i sjøen for å redde en gruppe badegjester som ikke kunne komme seg opp av vannet.

Kilder til etterforskningen har rapportert at denne hendelsen skjedde rundt middagstid på stranden i La Roqueta på en dag med høye bølger, sterke strømmer og sterk vind i området, selv om det røde flagget ikke flyr fordi livreddertjenesten på strendene i Guardamar starter 15. juni.

Gruppen av badegjester som først ba om hjelp, med voksne og flere barn, klarte til slutt å komme seg opp av vannet, men ikke de to mennene som gikk i sjøen for å hjelpe dem. En tredje voksen mann på 39 år måtte behandles for drukningssymptomer og ble kjørt til sykehuset i Torrevieja. Helsepersonell tok også hånd om to andre personer, en kvinne i 20-årene som var lettere svimmel og engstelig, og en 22 år gammel mann, som også var svimmel og hadde svelget vann. Begge ble fraktet til sykehuset i Torrevieja av to BLS-enheter.

Også i går, rundt klokken 12:00, mottok nød- og koordineringssenteret (CICU) en samtale om at en person druknet også på stranden i Guardamar del Segura. CICU aktiverte en SAMU hvis medisinske personale, ved ankomst, prøvde å gjenopplive en 68 år gammel mann i mer enn en halv time. Det var imidlertid ingen respons, og han ble bekreftet død.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter