Kommunen ansetter bueskyttere for å kontrollere villsvin-bestanden

Publisert

Den økende invasjonen av disse ville dyrene har før til at kommunen i Mijas har ansatt en spesialisert gruppe bueskyttere fra det andalusiske jaktforbundet.

Den økende forekomsten av villsvinflokker i gatene i Mijas’ urbanisasjoner har ført til at rådhuset i Mijas har engasjert to selskaper som har spesialisert seg på villsvinjakt, det ene med bue og det andre med feller, for å forsøke å få bukt med overbefolkningen av disse dyrene i kommunen ved hjelp av bærekraftige metoder.

I et brev fra november i fjor forklarte politimesteren i Mijas, Juan Manuel Rosas, at problemene med de mange villsvinene de siste årene har forverret seg de siste månedene fordi dyrene har invadert bebodde områder på jakt etter mat.

I løpet av de siste ukene har det kommet inn en rekke telefoner fra innbyggere som har varslet om villsvin i områder som La Cala-boulevarden, Lidl i den botaniske hagen, Mijas Golf, Club La Costa, motorvei A7, Tropicana-stranden, Butibamba, Plaza de la Constitución, Muralla og urbanisasjonen La Noria.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter