Gastronomiske dager i Torrevieja og på Orihuela Costa

Publisert

Fra 26. februar frem til 1. mars markerer man gastronomiske dager «Menjars de la Terra» (spise fra åkeren) i Vega Baja -regionen. Man starter mandag 26. februar på restauranten La Galería de La Mirada (La Zenia), tirsdag 27. februar på Finca Pico del Águila (Orihuela), onsdag 28. februar på La Caña (Daya Vieja), torsdag 29. februar på Silvino (Almoradí) og fredag 1. mars på restauranten Las Columnas (Torrevieja).

De fem restaurantene som skal representere Vega Baja-regionen i den nye sesongen av «Menjars de la Terra», har allerede presentert menyene sine. Og det er tydelig at alle ønsker å ta seg godt ut. Fra åpnings- til avslutningsdagen «konkurrerer» forslagene om å legge listen på høyeste nivå.

Ved denne anledningen, og som det ikke kan være annerledes i Vega Baja, er det artisjokken som er dagens hovedperson. Alle menyene inkluderer den i minst én av rettene.

Det er verdt å huske at disse dagene er åpne for allmennheten og er en spesiell anledning til å bli kjent med de gastronomiske herlighetene som provinsens kjøkken har å by på. Alt du trenger å gjøre, er å ringe til den eller de restaurantene du ønsker og bestille bord. Så er det bare å nyte måltidet.

Menyene på Vega Baja

Mandag 26. februar

Galleri La Mirada

(La Zenia)

VELKOMSTCOCKTAIL:

Østersbåt.

Iberisk skinke med kutter.

Ost- og charcuteribord.

Samosaer med kylling og karri.

Gyozas med reker og teriyakisaus.

SNACKS PÅ BORDET:

Mink brandade fritter.

Coca de camarrojas, røkt sardin og multerogn.

Bonbon av torsk «meneao».

HOVEDRETTER:

Grillet artisjokk, syltet blåskjell, blåskjell, honning og timian.

Hvetegryte med fennikel.

Tunge og reker fra Guardamar, sitrusfrukter og pickles fra Vega Baja.

DESSERT:

Almojabana dynket i Formentera-honning og mandarinis.

VINSERIE:

Hvitvin Terreta (Chardonnay) D.O. Alicante. Rødvin Altos de Orihuela (Monastrell) D.O. Alicante. Rosévin Laudum Rose (Monastrell) D.O. Alicante. Håndverksøl fra Cornamusa.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms)

Bestilling: Telefon 865 992 373

lamirada@restaurantelazenia.es

Tirsdag 27. februar

Godset Pico del Águila

(Orihuela)

VELKOMSTCOCKTAIL:

Stasjon med tørr pølse, brød og olje.

Camarrojas focaccia med sardiner.

Kinabrød med ristede grønnsaker og grillet capellan.

Miniballer fra Vega Baja.

VED BORDET:

Salat med salat med guacamole, mini artisjokk, pinjekjerner og sitronvinaigrette.

Sepionet gratinert med artisjokk og pesto.

HOVEDRETTEN:

Torskegryte med grønnsaker fra Vega Baja.

Som avslutning:

Sitronsorbet fra Finca Pico del Águila.

DESSERT:

Mandelkake, eggeplomme, marengs og kanel.

VINSERIE:

Viner fra Altos de Orihuela DOAlicante.

Vann, øl og brus.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Bestilling: Telefon 677 022 227

www.fincapicodelaguila.com

Onsdag 28. februar

La Caña

(Daya Vieja)

FORRETTER:

Brød med sobrasada og smult.

Hjemmelaget pølse.

Grillet blekksprut.

Grillet artisjokk med iberisk skinke.

Grønn salat med artisjokk og selleri.

HOVEDRETTEN:

Consommé med ball.

Gryterett.

DESSERT:

Almojábana og mandelkake.

VINSERIE:

Viner fra DOP Vino de Alicante.

Vann, øl og brus.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Bestilling: 966 712 749 – 686 752 039

Torsdag 29. februar

Silvino

(Almoradí)

FORRETTER:

Husets brød med AOVE de Selma saltfisk og tomater fra la cañada.

Artisjokker sautert med blekksprut.

Camarrojas med sardiner og egg fra frittgående høns.

Vintersalat.

HOVEDRETTER:

Olla viuda.

Torsk El Barquero med hjemmelaget stekt tomat.

DESSERT:

Mandelkake og Almojábanas.

Kaffe og fliser.

VINKJELLER:

Hvitvin Tarima Hill Chardonnay.

Alicante Bouschet rødvin.

Øl Estrella de Levante.

Mineralvann fra Numen.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Reservasjoner: 966 780 523.

info@restaurantesilvino.es

Fredag 1. mars

Las Columnas

(Torrevieja)

FORRETTER:

Torrevieja-ansjos i eddik på en seng av potetgull.

Saltfisksalat fra Middelhavet med tomater fra grønnsakshagen Vega Baja, skyllet ned med Francisco Gómez Cornicabra EVOO.

Artisjokkfestival: Kullgrillet Almoradí-artisjokkblomst med PX-reduksjon og salt fra lagunene i Torrevieja og fylt artisjokk.

Spiddet steinblekksprut på potet- og hvitløksgratinert kake med paprika de la Vera.

HOVEDRETTEN:

Grønnsaksris fra Vega Baja og ansjos fra Torrevieja.

DESSERT:

Mandelkake og Jijona nougat-is.

VINKJELLER:

Fruto Noble White -Sauvignon Blanc- Francisco Gómez. Fruto Noble Tinto -Monastrell og Syrah- Francisco Gómez. Bocanegra – søt Monastrell – Francisco Gómez. Brut Queen of Queens -Cava- Francisco Gómez. Estrella de Levante-øl. Vann fra Fuenteliviana.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Reservasjoner: 965 712 398 – 644 357 666

info@restaurantelascolumnas.com

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter