Telemarketing blir forbudt Spania

Publisert

Fra 30. juni blir det forbudt med telefonsalg der noen ringer opp for å selge forsikringer, gunstige betalingsbetingelser eller telefonabonnementer.

Forbrukerorganisasjonene stiller seg imidlertid tvilende til hvordan loven vil bli håndhevet, og ser i stedet etter smutthull i loven.

Siden 2014 har “spam-samtaler” der selskaper selger produkter og tjenester, vært forbudt fra kl. 21.00 til kl. 09.00 neste dag og i helgene.

Nå utvides forbrukerloven til å stoppe uønskede oppringninger fra telefonselgere døgnet rundt, med mindre forbrukeren har bedt om eller gitt tillatelse på forhånd.

Ifølge forbrukerorganisasjonen OCU vil selskaper ikke lenger kunne bruke personopplysninger til å selge produkter via telefonsamtaler.

Den spanske datatilsynsmyndigheten AEPD (Agencia Española de Protección de Datos), som normalt har som oppgave å beskytte dine personopplysninger, for eksempel helse- og finansopplysninger, slik at de håndteres korrekt og ikke havner i feil hender, skal nå også kontrollere og overvåke og ilegge sanksjoner når reglene ikke overholdes.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter