Virgen del Carmen fiesta i Torrevieja begynner lørdag

Publisert

Festlighetene til ære for sjøfolk og fiskernes skytshelgen begynner på lørdag. På programmet står blant annet tradisjonelle arrangementer som musikalsk reveille og maritim cucaña.

Virgen del Carmen-festen opprettholder sitt fulle program inkludert paellakonkurranse og fyrverkeri. Begge disse arrangementene har hatt problemer tidligere. Dette ble i hvert fall offentliggjort av rådhuset på torsdag, da det komplette programmet ble offentliggjort.

Arrangementene, som arrangeres av fiskernes laug og byråd for fiestas, vil vare frem til søndag 16. juli, Virgen del Carmens dag. Programmet starter 8. juli på det nye fiskemarkedet.

Viet livet sitt til havet

Programmet fortsetter samme lørdag kl. 20.00 med en messe i menighetskirken Jesu Hellige Hjerte i den tradisjonsrike nabolaget Barrio de Pescadores. Gudstjenesten holdes til ære for alle menn og kvinner som har viet livet sitt til havet. Etterpå, akkompagnert av orkesteret til Torrevejense Musical Union, begynner blomsterofferet foran monumentet til havets mann, som avsluttes med at José Hódar-koret synger Salve Marinera under ledelse av Miguel Guerrero, som også skal synge messen.

Lørdag 15. juli, i Lonja del Pescado, arrangeres den etterlengtede paellakonkurransen i regi av fiskerlauget, som vil premiere de tre første rettene som juryen har valgt ut. Konkurransen vil bli akkompagnert av et brassband, og alle fiskere er invitert til å delta.

På hoveddagen søndag 16. juli, festen for Virgen del Carmen, starter en musikalsk Diana kl. 8.00, og kl. 11.30 om formiddagen vil en av de klassiske og tradisjonelle begivenhetene under disse festlighetene finne sted, i fiskehavnen.

På ettermiddagen, kl. 20.00, er det høytidsmesse i Inmaculada-kirken, med sogneprest Manuel Martínez Rocamora som prest og José Hódar-koret under ledelse av Miguel Guerrero. Etter messen begynner prosesjonen med bildet av Virgen del Carmen inn i fiskehavnen, og fortsetter med den maritime prosesjonen. På slutten av den maritime prosesjonen fremføres Salve Marinera, og det avfyres et fyrverkeri i havnen. Til slutt fortsetter prosesjonen til Jesu Hellige Hjertes kirke.

#image_title


Program

LØRDAG 8. JULI

12:00: Underholdningsshow for barn. Fiskernes marked.

Kl. 20.00: Messe og blomsteroffer. Jesu Hellige Hjerte menighetskirke. SOLEMESSEN holdes av sogneprest Aurelio Ferrándiz García til minne om alle de avdøde fiskerne og synges av Masa Coral José Hódar under ledelse av Miguel Guerrero.

Deretter følger den tradisjonelle blomsterdugnaden, akkompagnert av Torrevejense Musical Union, fra Zoa Street til Paseo de Juan Aparicio, som avsluttes ved monumentet til havets mann, der Salve Marinera synges av Masa Coral José Hódar.

LØRDAG 15. JULI

12:00: Paella-konkurranse. Med charanga og pokaler til de tre første vinnerne. Organisert av fiskernes laug. Alle fiskere er invitert. Fiskernes marked.

SØNDAG 16. JULI

Kl. 8:00: Diana ledsaget av Charanga langs den vanlige ruten.

11:30 t.: Tradisjonell Cucaña Marítima. 1. premie Francisco Mercader “El pollo”. Fiskehavn.

19:00 h.: Eukaristisk feiring. Offisielt av sogneprest D. Manuel Martínez Rocamora, og sunget av Masa Coral José Hódar. Inmaculada Concepción-kirken.

Kl. 20.00: Prosesjon – med statuen av Jomfruen.

På slutten av den maritime prosesjonen vil det bli skutt opp et stort fyrverkeri. På slutten av prosesjonen synges Salve Marinera av Masa Coral José Hódar og Unión Musical Torrevejense.

Prosesjonen går fra kirken Den ubesmittede unnfangelse, Paseo de La Libertad, Dique de Levante til fiskehavnen hvor man går over i båter og videre til, Dique de Levante, Juan Aparicio, Zoa, og man ender ved menighetskirken Jesu hellige hjerte.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter