Vil ha «hundestrender» i Torrevieja

Publisert

Hunder er i dag ikke tillatt ved noen av Torreviejas strender. Det bør det gjøres noe med mener byens hundeeiere. Over tusen personer skal allerede ha skrevet under på et eget opprop med krav om egne hundesoner. Med seg på laget har de opposisjonspartiet PSOE som argumenterer for at hundestrender er fremtiden for moderne kystbyer i Spania. Underskriftene skal være lagt frem for kommunestyret sammen med et forslag til områder som kan være egnet som hundevennlige.

Kampanjen for å få hund tillatt ved strendene i Torrevieja har pågått i lengre tid. For noe måneder siden ble det startet en egen underskriftskampanje som nå er levert inn til kommunen med 1.364 underskrifter, et antall som anses som høyt nok til at saken må tas alvorlig. PSOE i Torrevieja la allerede i august i fjor frem et forslag om at hund under ordnede former måtte være lov ved byens strender. I følge en representant for partiet vil innsamlingen av underskrifter fortsette til «målet er nådd».

Det vises til at stadig flere spanske kystbyer har åpnet for liknende løsninger også i Valencia-regionen. El Campello og Gandia rett nord for Costa Blanca skal allerede ha opprettet egne hundevennlige strender, mens et forslag om det samme ble lagt frem i Villajoyosa i fjor. Også andre steder i Spania finnes det hundestrender. Malaga, Catalonia og øya Tenerife på Kanariøyene er noen av stedene som nevnes. I følge PSOE ønsker spanske byer generelt å tilpasse seg innbyggernes behov og legge til rette for folks ønske om mer moderne og tolerante omgivelser der også de firbente familiemedlemmene er med.

Det legges også vekt på at Torrevieja er en by der over halvparten av innbyggerne er ikke-spanske og at mange hundeeiere finnes nettopp i denne målgruppen. Saken gjelder med andre ord ikke bare de spanske innbyggerne men engasjerer folk på tvers av nasjonaliteter. PSOE har tidligere påpekt at mange hoteller også har endret sine regler om hundehold for å imøtekomme familier som ønsker å dra på ferie med hunden.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter