Tradisjonell jul i sjømannskirkene

Publisert

Etter en travel tid med mye aktivitet ser sjømannskirkene på Costa Blanca fram til en tradisjonell julefeiring med nordmenn i distriktet.
Julen er for mange den viktigste høytiden i året. Den vil man at skal feires på samme måte år etter år. Julefeiringen skal etter manges mening ikke moderniseres.

Etter en travel tid med mye aktivitet ser sjømannskirkene på Costa Blanca fram til en tradisjonell julefeiring med nordmenn i distriktet.
Julen er for mange den viktigste høytiden i året. Den vil man at skal feires på samme måte år etter år. Julefeiringen skal etter manges mening ikke moderniseres.

I Torrevieja forbereder staben seg på innrykk av enslige eller fastboende ektepar som ikke har noen å feire jul med.

Setter restriksjoner

– På grunn av stor tilstrømming av både ferierende familier og andre ved tidligere anledninger, har vi måttet sette noen restriksjoner på hvem vi prioriterer ved julemiddagen og påfølgende julekveldssamling i år. Vi ønsker at de som ikke har familie rundt seg skal stå øverst på lista over innbudte. Så langt ser det ut til at det er mange nok i målgruppen til å fylle plassene når vi setter oss til et veldekket bord Julaften, forteller sjømannsprest Dag Magnus Hopstock Havgar til Spaniaposten.

Beredskapstelefonen åpen
Selv om åpningstidene blir kortere og kirken stenges noen dager i romjula, er beredskapstelefonen åpen. Uansett tid på året betjenes telefonen døgnet rundt.
– Det kan dreie seg om dødsfall, alvorlig sykdom eller at noen har det ekstra tungt i jula. De må bare ringe oss. Vanlige aktiviteter settes litt på vent til etter det nye året har ringt inn. Vi håper julefreden senker seg for alle som oppholder seg på Costa Blanca, enten de bor her fast eller er på julebesøk, sier Havgar.

Tradisjonell julefeiring
I Albir er også sjømannskirken innstilt på tradisjonell feiring. I likhet med alle andre sjømannskirker rundt i verden, innbys de som bor lokalt til julemiddag og feiring på kirkesenteret i Albir.
– Vi holder andakter på to av institusjonene i området, nærmere bestemt CAN-senteret og El Romeral. I tillegg blir det julegudstjeneste i Minnekirken før julemiddagen serveres. Julemiddagen er for øvrig nesten fulltegnet allerede, så dette er populært, fastslår sjømannsprest Jermod Hausberg.
Når juledagene er over senkes bemanningen også i Albir. Men diakonen er på plass og tilgjengelig for de som trenger noen å snakke med.

Døren åpen
– Selv om åpningstidene er litt kortere i romjulen blir det vafler å få. Dessuten spilles det boccia som vanlig. Når mange av feriegjestene i distriktet vårt ønsker å legge turen innom kirken, skal de finne døren åpen. Vi prøver å få hjulene til å gå rundt også i julen, uttrykker Jermod Hausberg.

Åpningstider og program finnes på hjemmesiden til Sjømannskirken: http://sjomannskirken.no/ Der kan du velge hvilken kirke du vil orientere deg om.

 

Av: Solveig Langmoen Kalbakk

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter