Torreviejas lokal-historie graves ut

Publisert

Arkeologiske utgravningen gir ny informasjon tidligere tiders industrielle virksomhet i Torrevieja. Til nå har utgravinger i området innerst i havnen Eras de la Sal avdekket et gammelt dekke i stein nesten i vannkanten. Man antar dette er restene av et gammelt lager eller muligens fundamentet for et vakt-tårn.

I bildet ser man den firkantede strukturen man ennå ikke sikkert vet hva ble brukt til.

Funnet bidrar til å gi et mer detaljert bilde av historien til Torrevieja. Man vet at det store jordskjelvet i 1829 skadet installasjonene i området. Mye av det som var her forsvant i perioden 1955 til 1970 i det den industrielle aktiviteten her ble avsluttet på dette stedet samtidig som man bygget moloen “dique de la Sal” i havnen.

Mye av det man i dag ser her er rester av aktiviteten man hadde her på 1800 og 1900-tallet.

La Mata lagunen

Fiskeoppdrett i La Mata lagunen

Salt ble hentet ut først kun fra La Mata lagunen. Det var opprinnelig planer om å drive med oppdrett av fisk som startet den første industrielle aktiviteten her ved konstruksjon av Acequión-kanalen i 1485. Kanalen skulle lede vann fra havet inn i lagunen så kan kunne sette ut fisk her. Prosjektet ble aldri fullført. Det var senere i 1776 man begynte med industriell utvinning av salt her og med det utbygging av havnen.

Det var i forbindelse med denne aktiviteten de første bebodde husene ble oppført i området rundt Torre Vieja, det gamle forsvars-tårnet.

Man vurderer å gjøre dette området i sentrum av saltbyen til en permanent arkeologisk utstilling som kan kombineres med et utendørs kultur-område.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter